Staer

Staer2Oppe i Norge bor der tre troldmænd. De spenderer tiden på at lave sonisk uvejr, så det runger langt ud i fjeldene og længere endnu. Når det rigtig brager, indfanger de uvejrene og tryller dem over på vinylplader. Dette har nu været tilfældet for anden gang. Plade nummer to er nemlig på gaden og bandet der er tale om hedder Staer.

 

Ved første øjekast ligner Stavanger en hvilken som helst anden norsk fiskerby. Men det er det ikke. Udover at have vokset sig til Norges tredjestørste by har Stavanger, i form af Staer, fremavlet et bæst af et instrumentalt musikeksperimentarium. Hvor fristende det end er at kalde Staer for en støjrock trio, bevæger bandet sig alt for frit til at kunne spises af med så snævert et prædikat. Visse steder er der dømt postrockede støjlandskaber, andre gange trækkes vi over i det lettere improviserede hjørne, som mestret af åndsfællerne Laddio Bolocko i sluthalvfemserne. Hypnotiserende repetition udført med grov håndværkerhånd må være den snævreste beskrivelse jeg kan komme på. Og giver man sig først hen til hypnosen, må man indstille sig på hård hud i øregangene.

Pladen ‘Daughters’ er ude på franske Gaffer records og kan høres i sin helhed herunder sammen med det sløvt sønderrivende hit “French Erotique” fra den foregående plade.

 

Tobias

Reklamer

One thought on “Staer

  1. Pingback: Freddy The Dyke | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s