Koncerter i juni

Guardian Alien 2 (Joe Perez)Så er det sidste omgang. Sidste omgang inden sommeren lægger byerne øde, og festivalerne kaster sig over os. Juni måned tager på ingen måde forskud på sorgerne, for der er et tætpakket lækkert koncertprogram i vente. Pigerne bider fra sig med 60’er garage og solstik for ikke at tale om Brooklyns guitardronning nummer et. Et syvmileskridt derfra gjalder Den Grå Hal af metalpionerer, mens Bakken fyrer op for sommerfest med et af vores L.A. favorit bands.

BLEACHED (US) + ORPHANS

Stengade, lørdag den 1. juni, entre 80 kr.

Bleached+photo1Pige-duoen Bleached er resultatet af årtiers ophobning af californisk solskin. Charmerende og melodistærke mixer de pastelfarvet pigepop fra 60’erne med Ramones-klingende punkrock og nutidens sans for retro genreopkog. De to søstre Jessica og Jennifer Clavin spillede oprindeligt i Mika Miko og efterfølgende i henholdsvis i Cold Cave og Cold Showers, inden de sammen tog sagen i egen hånd og begyndte at udgive solskin under navnet Bleached i 2011.

Danske Orphans er også en pigeduo, men pastelfarverne er skiftet ud med en mere nuanceret palet. Inspiration findes i riot-grrrl grupperne, tweepop, god gammel punkrock og første generation hardcore. Hvis du ikke allerede har gjort det så læs vores interview med pigerne her.

_______________________________________________

ALLAH-LAS (US) + THE SETTING SON

Loppen, onsdag d. 5. juni, entre 120 kr.

Allah-LasLigeledes med stærke rødder i den californiske musikarv har Allah-Las gjort sig bemærket  med en ekstrem vellydende blanding af forskellige 60’er udstikkere – psykedelisk rock, country og garage samt et skud british invation. Og hvilket bedre sted at studere rockens kanon end i pladeforretningen Amoeba i L.A., hvor Allah-Las drengene arbejdede og først mødte hinanden, inden de debuterede med deres første fuldlængde sidste år. De trippede harmonier og lækre pophooks Allah-Lah mestrer underspilles fint i sange, der holder sig nede i tempo som en doven sommereftermiddag, hvor solen flimrer. Perfekt soundtrack til en sommerdag på Christiania.

_______________________________________________

GUARDIAN ALIEN (US) + TOTO

Jazzhouse, lørdag d. 8. juni, entre 90 kr

guardianA_detailGuardian Alien fungerer et sted mellem det improvisatoriske og veludført psykedelisk rock med en rytmesektion helt uden for denne verden. Greg Fox er mastermind og trommeguru i Guardian Alien. Hans evner som organisk og manisk trommeslager kom tidligere Liturgy til gode, men for et par år siden gik Greg solo. Først under navnet GDFX og senere Guardian Alien under hvilket pladen See the World Given To One Entity blev udgivet sidste år. Ét nummer på 37 minutter udgør albummet, der flyder af sted som en flod; dramatisk og frådende og andre steder vuggende behagelig. På scenen sammen med Greg Fox og resten af Guardian Alien kan du opleve danske Toto. Her dyrkes trommerne ligeledes intenst, når trommeslagerne og lydkunstnerne Toke Tietze (yoyooyoy) og Tobias Kirstein (TR Kirstein, Jørgen Teller and The Empty Stairs) giver den ud i nysgerrig tromme-ekstravagance.

_______________________________________________

SAVAGE RIPOSTE (F) + DEAD ACTIONS + COMMIE COWBOYS + MØNSTERRAPPORTEN + POLIO OG JULIE

Ungdomhuset Dortheavej, lørdag d. 8 juni, entre 40 kr.

Savage-RiposteUde på Dortheavej skrues der op for forstærkerne lørdag den. 8. juni til Pigtråds Punk! Franske Savage Riposte headliner med hurtig i-dit-ansigt garagepunk sammen med en syndflod af nyere danske punkbands. Guitarlir og old school hardcore fra Commie Cowboys, lokal punk af den klassiske slags fra Dead Actions, der-ud-af punkrock med pigevokal i Polio og Julie og ikke mindst Mønsterrapportens skæve melodiske protopunk vs. Kliche med medlemmer fra Bright Kids og Mig & Min Ven.

_______________________________________________

MARNIE STERN (US) + TWO TRICK PONY

Loppen, søndag d. 9. juni, entre 90 kr.

marnieDer er ingen som Marnie Stern. Guitarekvilibrist på den absolut lirede måde med en singersongerwriters nærvær og foragt for hvad folk kalder god smag. Marnie Sterns tappende måde at styre guitaren på er det første, der springer i ørene. Noget som Van Haalen og undergrundens mathrock-bands ellers havde for sig selv. I Marnies udgave kickstarter hendes über heftige guitarspil popsange af en anden verden. Marnie Stern er aktuel med sit fjerde album The Chronicle of Marnia, hvor også hendes sarte sangskriver-side toner tydeligere frem, inden fanden igen tager ved guitaren.

_______________________________________________

THE BABIES (US) + DE HØJE HÆLE

Huset KBH, onsdag den 12. juni, entre 60 kr.

babiesAmerikanske The Babies startede ud som en hyggeklub for Kevin Morby fra Woods og Cassie Ramone fra Vivian Girls. Da potentialet var uomtvisteligt blev en bassist og en trommeslager hevet ombord, og et ægte band var en realitet. Med albummet Our House On the Hill, bandets andet album og første på Woodsist, viser de, hvorfor The Babies har en plads i verden. Lo-fi æstetikken fra begge lejre fodres med fine melodier og skramlede guitarflader og et kækt tempo. Charmerende med en lille men skarp kant. De Høje Hæle varmer op. Hvis du – som jeg – ikke har set byens rareste punkband i et stykke tid, er dette en god chance.

_______________________________________________

NEUROSIS (US)

Den Grå Hal, tirsdag den 25. juni, entre 250 kr.

Neurosis+139903_300dpiOakland-kvintetten Neurosis har fra starten i 1985 været et unikt band. Hardcore, crustpunk, doom, sludge, ambient og post-rock er blevet revet fra hinanden og sat sammen igen under Neurosis nytænkende favntag med dyster rock. Bandet er altid i bevægelse, og sangskrivning og udtryk muterer konstant, som det igen er gjort på gruppens 10. album Honor Found In Decay fra 2012. Albummet blev hyldet af kritikere som endnu end milepæl for progressiv metal. Neurosis har tidligere gæstet Danmark blandt andet på Roskilde i 2009, hvor de gav en særdeles mindeværdig koncert.

_______________________________________________

NO AGE (US) + FRESH & ONLYS (US)

Bakken, torsdag den 27. juni, entre 150 kr.

No_Age_BW_hi-resL.A.-duoen No Age er tilbage i byen. I 2007 fik No Age et mindre gennembrud med deres ambiente spinkle punkrock med rødder i hjembyens kunst-, punk-, og skateboardscene. Nu er de på tour med deres 4. album, der udkommer, hvornår det skal være. Randy Randall er flyttet ud i forstadsland, og Dean Spunt har haft travlt med at aflære sig selv at spille trommer skrev Pitchfork for nylig. Hvad det betyder for deres lo-fi støjpunk, kan du finde ud af på Bakken den 27. juni, hvor den San Francisco-bosatte psych-pop gruppe The Fresh & Onlys varmer op.

Foto i toppen er Guardian Alien

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s