Yellowteeth

yellow2Forleden blev jeg slået i mellemgulvet, men kunne ikke lade være at smile. Yellowteeth var orkestret der svingede næven, og det lød unægteligt som en fræsende poppunk-basker med et genialt twist, da det ramte hårdt og præcist. Efterfølgende viste det sig, at bandet hedder Yellowteeth, og det korpus-knusende nummer hedder Psychedelic Rock. Det er at finde på en fantastisk ep, som du kan downloade gratis via bandcamp og lytte til her.

Musikalske epicentre og spirende scener der vender kedelige provinsbyer til væksthuse for ustemte guitarer og deres bestyrere er lidt af en fetich for mig. Min og resten af Lapplands kærlighed er tidligere blevet erklæret til støjarnesteder som Olympia, Leeds, Boston, Aarhus og Haugesund for at nævne nogen.

Også på Canadas yderste østfløj runger det slemt krads af eksperimenterende rock mellem husene. Det er området omkring Halifax på halvøen Nova Scotia jeg taler om. Skovdrift, fiskekuttere og en pokkers masse universiteter med lalleglade unge der sværger til selv at lave deres musik, er en hurtig og ikke helt præcis karakteristik af området. Men for at understrege min pointe, så besøg hjemmesiden weirdcanada.com (der er dedikeret til canadiske diy-bands) og søg på Halifax. Mængden af gode bands fra byen er overvældende (tjek eksempelvis her på siden føromtalte Each Other ud.)

yellowI samme område ligger byen Sackville, hvor kvartetten Yellowteeth hører til. De spiller uforceret poppunk med tyngde, flagrende bækkener og J. Mascis klingende guitarlir. Yellowteeth er slemt kække og tydeligvis ikke særlig gamle af sind, når strofer som “You wanted a boy, you wanted a party too” udbasuneres. Gruppens debut ep Gets In Car udkom for godt et års tiden siden. Fem sange hvor særligt den instrumentale foromtalte Psychedelic Rock slår fra sig. En rigtig fin ep som du kan downloade gratis, eller donere et par dollar for, på yellow-teeth.bandcamp.com. De fem sange kan også streames herunder. 

//Troels  

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s