Celestial Shore

celestial shore 4

Prog-popperne fra Celestial Shore har været oppe at vende på bloggen før. Og nu, i optakten til det længe ventede debutalbum, får de altså lov igen. To numre er sluppet og forventningerne her i lejren er ikke blevet mindre.

Balladen med den Brooklyn baserede trio er, at de, som meget få andre, formår at smede halvtunge kompositioner om til yndefulde popskæringer, således at de glider problemfrit ned i svælget på selv de stædigste kræsenpinde.

Assosiationerne til navne som Dirty Projectors og Deerhoof er der stadig, og medlemmer fra sidstnævnte har også haft en finger med i tilblivelsen af pladen, der er døbt ‘10x’. Sangskrivningen har fået en skalle, og de halvandet minut lange fløjlseksplosioner er blevet til deciderede sange med Beach Boys-klingende melodier og pletvise virtuose udskejelser.
Hvad der, udover det poppede islæt, gør Celestial Shore til et charmerende bekendtskab, er den til tider småslackede udførelse, der giver indtrykket af, at det gæve band ikke altid selv kan følge med.
Alt dette munder ud i en dejlig sympatisk lyd, hvilket ikke altid synes at være reglen for bands med ambitiøse kompositioner.

’10x’ er ude 3. september. Indtil da kan man forherlige sig med de to appetitvækkere ‘Valerie’ og ‘Stairs Under Stars’.


Tobias

Reklamer

One thought on “Celestial Shore

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s