Mixtape vol. 5

bånd5Så er tiden inde til endnu et mixbånd. Det gennemgående tema er knap så tydeligt som på foregående mixbånd. Jeg giver skizofrene vejrforhold skylden. Til gengæld kommer 4 ud af 5 bands fra USAs nordvestlige hjørne – det må tælle som et slags tema.

_________________________________________________

The Future Dead – Pills In The Zoo

The Future Dead spiller efter eget udsagn introspektive anti-popsange. Ved første ørekast lyder de som nogle af de bedre producerede indie/lo-fi foretagender fra 90’erne. Udtrykket er underspillet, vokalen tør og nærværende og armbevægelserne små. Men de forsigtige melodier rammer lige, hvor de skal. Andet album er netop ude på Gnar Tapes.

_________________________________________________

Heavy Times – In My Sleep

Det nye Heavy Times album, ‘Fix It Alone’, skulle efter sigende have været halvandet år undervejs, siden det blev indspillet. Nu er det altså lige ved at være på gaden, og “In My Sleep” er (vistnok) første smagsprøve herfra. Den melodiøse, dommedagsorienterede garagepunk pryder stadig menuen. Om “In My Sleep”, med sin lettere afvigende opbygning, udgør formularen for resten af albummet, bør være til at finde ud af snart. Albummet er nemlig sat til udgivelse i juni(?!).

_________________________________________________

The Woolen Men – Walking Out

The Woolen Men har aldrig været bange for at skue tilbage. På “Walking Out” fra tredje udgave af deres ‘tour tapes’ serie er det en forkærlighed for tidlig new wave der skinner igennem, hvilket klæder den skramlede gør-det-selv maskine af et band. The Woolen Men udgav i maj måned deres debut album på Woodsist ovenpå utallige selvudgivne EP’er.

_________________________________________________

Sun Angle – Time Snakes

Hvis man nogensinde har taget sig selv i at tænke “hvis nu bare Bloc Party havde haft lidt mere nerve og lidt mindre radiovenlighed…”, så er disse tre herrer fra Portland muligvis bandet, man har gået og ledt efter. At have Bloc Party som eneste referenceudgangspunkt er måske lettere misvisende. Lad os kalde det en vellykket afart af melodiøs, dansabel punk med en bismag af psych.

_________________________________________________

Heatwarmer – Keep Shining Through

Overgjort popmusik er hvad Heatwarmer har at byde på – med armbevægelser så store, at Freddie Mercury muligvis ligger og vender sig. Nok når hverken vokal eller kompositioner Queens højder – men catchy, dét er det! Keep Shining Through er eneste slupne nummer fra et kommende debutalbum.

_________________________________________________

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s