Cascadia

0faf2f12290450bc0b9dac8f13028134I følge rygterne kan du forvente dig noget a la Mazzy Star på ADHD-medicin, når du indleder et forhold til canadiske Cascadia. Ikke en helt uholdbar fortolkning for akkurat som den amerikanske dream pop-gruppe benytter Cascadia sig af sarte vokaler og skramlede støj. Dog er det efter min mening så meget mere end blot dette, og Cascadia fortjener absolut en notits båret af andet end en simpel sammenligning. Ergo – historien om Cascadia kommer her, og det handler om alt fra tilfældige skæbnemøder medieret af Nine Inch Nails til tungsindige sangtekster om teenagetidens hjertesorger.

Cascadia består af Sasha Langford (vokal og trommer), Cam Borthwick (guitar) og Dan Oan (bas). Sasha og og Cam mødte allerede hinanden i 10. klasse til en fest, hvor Sasha forsøgte at få Cams opmærksomhed ved at vise ham et remix, hun havde lavet af Nine Ich Nails’ sang ‘Closer’. Denne ellers helt ubetydelige aften skulle vise sig være begyndelsen på et livsvarigt venskab mellem de to, der lige siden ivrigt har delt deres musikalske holdninger og erfaringer med hinanden.

Før Cascadia prøvede de begge kræfterne af i pop-punk gruppen Golden Touch, men det var som om, at puslespillet ikke rigtig gik op i denne musikalske installation. Efter Golden Touch’s død gik der et par år, hvor Sasha fik øvet sit trommespil gevaldigt, og inspirationen ændrede karakter; fra clean pop-punk til en lyd, der var tungere og mere uharmonisk. Bassisten Dan kom ind i billedet engang i 2011, hvor han tilfældigvis stod og røg på et gadehjørne på samme tid som de andre. En overfladisk snak blev til opdagelsen af hans evner med en bas, og herfra gik der ikke mange dage, før trioen var komplet.

Melvins, Sonic Youth og My Bloody Valentine var (og er) bandets hjørnesten og en slags go-to inspiration, når deres jamsessions ikke fungerer. Teksterne er alle lavet ud fra erindringerne om at være teenager eller at være håbløst forelsket, en slags melankolsk gestus til datidens eksistentielle kriser og 90’erne ikke mindst. Selv kalder de genren sadgaze.

Lyden er et mix af modsatrettede størrelser, der får lov til at lege med hinanden. Det er harmoni mod dissonans, hårdt mod blødt, og det er højt mod lavt. Musikken synes afbalanceret i perfekt overensstemmelse med yin og yang, og det betyder, at outputtet er kraftfuldt og slående. Lyt til seneste EP Level Trust nedenfor:

_________________________________________________________________

/Kim

One thought on “Cascadia

  1. Pingback: The Gytters | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s