Wide Streets

861429_484367758293964_2042997092_oWide Streets er et opkommende rockband fra Californien. Men ikke nødvendigvis et typisk ét af slagsen. De trives i forstæderne, bliver helst indedøre og ‘holder det i familien’.

Ind imellem støder man på fænomener der synes for usandsynligt gode og indlysende til at kunne fungere på andet end idéplan. I min verden hører kunstkollektiver under denne kategori. Ligesom med ‘almindelige’ kollektiver starter det hele med gode intentioner. Undervejs finder man ud af, at man ikke er ene om dårlig oprydningsdisciplin, og så ruller den ellers derfra. Fordommen går imidlertid på, at man for kreative sjæles vedkommende kan trække empatien fra og gange støj- og rodeniveauet med 3 – hvorfor min skepsis fylder, som den gør.
Ikke desto mindre står der i Alhambra, cirka otte mil øst for downtown L.A., et hus der netop kan prale af at rumme en flok illustratorer, filmskabere, musikere, m.m. som sover, larmer, roder, fester, vrider hjerner og arbejder sammen på kryds og tværs – tilsyneladende under idylliske forhold.

Husorkestret hedder Wide Streets. De øver i stuen, hvor de også indspiller deres plader. Den seneste af disse hedder “Saga of the Bruja” og byder på hæsblæsende tempi, 70’er inspireret guitarlir, ængstelig vokal og bestialsk indie vellyd. I bedste kunstkollektiv-stil fik de Imma, en russisk videokunstner fra samme adresse, til at lave en musikvideo til titelnummeret. Da der alligevel var efterladt green screen tapet på stuevæggen, så hun ingen grund til at bevæge sig for langt, så videoen endte med at blive til i selv samme rum som pladen. Den ser ud således:

Wide Streets har – trods to absolut vellydende album – formået at holde sig langt væk fra noget der minder om rampelyset. 288 venner på facebook og en CD udgivelse på Trabajo Records er det blevet til. Om dette er udtryk for magelighed eller hård konkurrence fra L.A.’s øvrige bandskare er svært at sige – men Wide Streets skal gøre sig umage for at bevare den lave profil ovenpå “Saga of the Bruja”, som i øvrigt kan streames i sin fulde længde på soundcloud.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s