Årets hidtil bedste numre pt. 3

PCVi er nået til tredje og sidste runde af vores opsummerende på-gensyn-om-et-halvt-år lister med yndlingssange fra 2013. Vi har muligvis overset en masse, så spæd endelig til i kommentarfeltet.

 

_______________

Den danske undergrund brager og rumsterer så nydeligt for tiden. En af mine storfavoritter er den københavnske trio Less Win, som jeg havde fornøjelsen af at opleve for første gang på Bryggerfest i Aarhus. Med støvet produktion, snedig rytmik og to frontfigurer der nærmest fægter med henholdsvis melodiøse bas- og guitarfigurer beskriver de den foregående danske tendens med ynde og integritet. 

_______________

Cass Mccombs aflyste desværre sin optræden på Off festival. Det ændrer dog ikke på, at der bliver set frem til nyt materiale fra den nomadiske singer/songwriter. Først på sommeren blev der delt smagsprøve ud i form af solstrålehittet “Morning Star”, som blev akkompagneret af en Patrick O’Dell-instrueret skatevideo. Gode sager!

_______________

Ligesom de to andre lappere kan jeg ikke komme uden om Thee Oh Sees. Koncerten på Off festival blev kørt sikkert – men absolut ikke roligt – hjem til seks stjerner, og den seneste plade, Floating Coffin, cementerer et band der, ulig mange andre, hviler i en smal omend meget personlig lyd, som de mestrer til fingerspidserne. Melodiøse hooks, repetition og sømmet i bund.

_______________

Den canadiske lo-fi bølge har haft krammet på mig siden Womens selvbetitlede debutalbum fra 2008. Seneste skud på den stamme er Un Blonde, som har været oppe at vende på anlægget af flere omgange, ikke mindst i kraft af den både dystre og kække popskæring Faith. Der er ikke meget at sige om dem, udover at de holder til i Calgary, beskæftiger sig meget med gud og satan, er yderst hemmelighedsfulde og har et endnu mere hemmelighedsfuldt sideprojekt ved navn Mung, som bliver uddybet (en smule) herunder.

_______________

Mung er – efter alt at bedømme – et restprodukt af ovennævnte Un Blonde. Der er skruet væsentligt op for aggressionerne, mens lo-fi tilgangen fortsat trives i bedste velgående. Det er fristende at drage parallel til Dreamdecay og ellers nogle af de hårde navne fra hjemstavnen. Together er umiddelbart eneste slupne nummer, så der bliver krydset fingre for en udgivelse af en slags.

_______________

På trods af adskillige missede koncerter, vinder White Fence større og større indtog på mig. Da jeg gav mig i kast med seneste udspil, Cyclops Reap, var det med relativt lave forventninger, da det, efter sigende, skulle bestå hovedsaligt af andensorteringsmateriale. Det lider imidlertid ikke under hverken dårlig sangskrivning eller undermålerattitude og har ageret glimrende forårskompagnon.

_______________

Det er ingen hemmelighed, at jeg er glad for Heavy Times. Så jeg har trisset rundt og talt dagene til den nye plade, Fix It Alone, der netop er kommet på gaden. Nu går jeg bare og venter på postbudet og den kvadratiske pakke. Lyden er stadig beskidt som en gadehund og teksterne morbide som en satireløs Addams Family. Might Not er ét af to numre, som jeg rent faktisk har hørt. Så om den kan leve op til forgængeren, Jacker, vil vise sig forhåbentligt snart.

_______________

Smart Aleck Kid er ikke nødvendigvis det mest umage skårne Parquet Courts nummer. Til gengæld vidner det om et band med attituden i orden som ikke lader sig tynge af forventninger om noget som helst ovenpå den allestedsroste debut, Light Up Gold. Ifølge bandet selv er der to nye udgivelser på vej.

_______________

Tony Molina – wow! Siden jeg blev introduceret for dette unge band af en ven, har det været lutter smilebåndsgymnastik, når de er røget på anlægget. Lige dele håbløs hjertepine, Weezer reference og flerstemmig guitarlir a la Brian May møder Elliott Randall (som stod for guitarsolotjansen på flere tidlige Steely Dan numre). What you see is what you get!

_______________

Bandbilledet i toppen er af Parquet Courts.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s