The Malpractice – Mass

artworks-000063423695-sj2nep-t500x500Efter en længere pause er en af indierockens hjørnesten herhjemme snart klar med nyt. Bandet hedder The Malpractice, og manden bag er Johannes Gammelby (I Am Bones, Beta Satan). Hvor debuten med The Malpractice var en jagt efter det perfekte omkvæd, er guitaren nu blevet stemt en tand dybere, mens Melvins og livets endeligt spøger i baggrunden. Lyt til singlen Lagoon fra det kommende album Mass her.

For at være præcis er det tre et halvt år siden, The Malpractice udgav deres debutalbum Tectonics – et album skabt i slipstrømmen af Johannes Gammelby’s hedengangne band (og et af mine danske favoritbands gennem tiderne) I Am Bones. Tectonics var pophooks, umiddelbare omkvæd og en rungende elektronisk klang svævende et sted.

Den nye plade Mass er et album om døden. Om at blive opslugt i det store kredsløb igen og om at indse livets svimlende alvor. Denne historie fortæller Johannes Gammelby gennem lineære sangstrukturer, hvor den kværnende sludgeguitar og Johannes falsetstemme mødes i en form for blytung smadderpop uden omkvæd.

I følge Johannes bliver den tålmodige lytter belønnet på det nye album. “Lagoon er til den mere civiliserede side af resten af materialet, hvor der nok overordnet set ikke er så mange pophooks, dog. Du kan få pophooks, og langt bedre pophooks alle mulige andre steder. Snarere er der, i al ydmyghed, en modnet og mere udviklet melodiøsitet. En længere og mere trofast forførelse, der ofte strækkes langt ud frem for at tilfredsstille i øjeblikket. (…) Det er heller ikke alle der kan lide gammel ost. Men dem der kan er som regel pjattede med det… Uden sammenligning i øvrigt.”

Albummet Mass udkommer på Crunchy Frog den 3. februar, og The Malpractice, der både live og på pladen spilles af musikere fra Beta Satan, kan opleves til CPH Soundwaves 1. februar i DR’s koncerthus.

Lyt til singlen Lagoon via linket her, eller hør en tidlig liveversion herunder:

//Troels

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s