Cold Beat

cold-beat-wormsMens vi var væk, skete der en hel masse, som det kriblede i fingrene for at følge op på. Noget af det er gået i glemmebogen, mens andet får nogle lidt forsinkede omend fortjente ord med på vejen. Dette er tilfældet med Cold Beat, som både er et solo-projekt og et rigtigt band med retrofuturistiske tilbøjeligheder og en måske velkendt kvinde i front.

Du kender muligvis allerede lidt til Cold Beat – eller kvinden bag Cold Beat, nemlig Hannah Lew fra Bay Area bandet Grass Widow. Umiddelbart efter et dødsfald i den nærmeste familie skrev hun en håndfuld sange omhandlende død og science fiction. Som de hobede sig op, tog hun dem under armen og fødte, sammen med venner fra Grass Widow og Shannon and the Clams, Cold Beat.

Første livstegn fra Cold Beat kom i november i form af EP’en Worms/Year 5772. Den består af de to titelnumre fulgt af et remix af hver. På trods af Cold Beats halvdystre præmis skal der ikke tages fejl af humøret i lejren. Tempoet er højt som et fyrtårn og EP-åbneren Worms må betegnes som et post-punk/powerpop hit som skåret efter bogen. Og skulle der efter den ‘lette’ start herske tvivl om substans og mængde heraf, lader man blot pladen (eller internettet) køre, hvorefter den lidt mørkere opfølger Year 5772 cementerer bandets status som en af den amerikanske vestkysts bedst sammenskruede nykommere.

Hannah Lews tid i Grass Widow giver sig til kende, især ved pletvise melodi-udskejelser på bassen og den flerstemmige pige-vokal. Alligevel er Cold Beat helt sin egen. Landevejen er mere lige og dynamikken mere flydende, hvilket i tilfældet her blot bidrager til hit-faktoren.

I slutningen af december indspillede Cold Beat 12 nye formodede hits som forventes i omløb i løbet af foråret.

God fornøjelse.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s