Gag

Gag

Et smadret hardcorenavn, tjek. Et ry som et smadret live-band, tjek. Smadret fuck-verden attitude, tjek. Bad ass midttempo smadder hardcorepunk, tjek.

Gag er et nyt band fra Olympia. Gennem alenlange turneer og godt gammeldags talent har de allerede fået en solid følgeskare og udgiver snart deres første album. Videoen til Intro/squeeze – forløberen for deres debut – kan du se her.

Det er svært at sætte en præcis finger på, hvad der adskiller et succesfuldt hardcoreband fra et mindre succesfuldt. Og begrebet succes er i sig selv svær at tøjle, men her tænker jeg på fans, integritet og positiv omtale. Men meget tyder på, at Gag ender i første kategori – altså den succesfulde. Selv indie-segmentet lugter blod og noget nyt hipt om hjørnet.

Kort fortalt er Gags historie, at de begyndte at spille sammen i 2012 og udgav snart efter demoen Skimask’95. Netværk, talent og runde solbriller gjorde at demoen spredtes på internettet i en voldsom fart. Efterfølgende er det blevet til en hel del singler og demoer alle med cirka samme formula: beskidt midttempo punk med en sludgy tyngde og en psykotisk rugende vokal. Og tag ikke fejl; Gag laver awesome hardcore!

Til foråret udkommet Gag’s debutalbum på Bedside Records. Og forventningerne er skruet op. Første skæring herfra, nummeret Intro/Squeeze, tyder også virkelig godt. Skrigende guitarer og ordentlig vrede hentet fra det sorteste sted i mellemgulvet kunne være en kort opsummering af sangen.

Video til Intro/Squeeze kan du se herunder, og hvis du er nysgerrig efter demoen Skimask ’95 (Gag’s første udgivelse) kan den downloades via dette link.

Ud af samme crew af venner fra Olympia er White WardsVex og Nudes ligeledes værd at tjekke ud, hvis du har din hardcore på. Flere af disse bands figurerer sammen med Gag på denne lokale Olympia-blog.

Her er Intro/Squeeze

Gag++sticker

Foto øverst er lånt fra gorillaxbiscuit.tumblr.com

¤Troels¤

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s