The Gytters

282079_243967552287825_3362864_nBalancen skal være i topform, når man har givet sig i kast med at lave musik, der er DIY samtidig med, at det er til at holde ud at høre på. Det sker hellere en gang for ofte end for sjældent, at sovekammerudstyret simpelthen ikke slår til, og outputtet er… ja, en noget skramlet og kaotisk affære. Amerikanske The Gytters er ikke et af disse bands, og med en stilsikker og gennemtænkt ligevægt af vanedannende gør-det-selv pop og simplicitet formår trioen at lave musik, der går rent ind. 

Tænk Real Estate/Ducktails fusionerer med Cascadia. Nogenlunde sådan er The Gytters (udtales The Jitterz) lyd. Tag et nummer som ‘Divebombers’ fra 2011. Her er popmelodien ganske klædeligt pakket ind i et par hurtige trommer samt en skrattende guitar, og kontrasten mellem den rå lyd og den pæne melodi er tydelig, men arbejder på ingen måde mod musikken. Den skaber derimod rammerne for et anderledes råderum, som jeg synes, The Gytters anvender og får udnyttet på allerbedste vis.

Det er mandag, og sneen er begyndt at falde. Et sammenfald af omstændigheder der gør, at man nemt kan give sig hen til dagdrømmene om lysere (og ikke mindste varmere) stunder. Men der er rimelig langt til sommerens komme, en kendsgerning der ikke er til at komme udenom. Selv her kan The Gytters dog afhjælpe lidt af vemodet. I sommeren 2011 rejste et par af medlemmerne til Danmark og Sverige, og her optog de en video af, hvad de så. Nedenstående video er små klip i skarpe farver af 2/3-dele af Skandinavien fra sin mest charmerende side akkompagneret af den lette popperle ‘The Running of The Bulls’.

På The Gytters’ bandcamp, kan man downloade 4 forskellige numre kvit og frit. Desværre er de alle af ældre dato, og det ser ikke umiddelbart ud til, at bandet har været sønderligt produktive det sidste halvandet år. Alle beviser peger i retning af, at bandet ikke findes længere, så vi må nøjes – hvilket egentlig også er ganske fint, når det nu er så godt, det der er.

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s