Koncerter i februar

teraEfter en iskold ørkenvandring er vi endelig kommet til februar. Vores lille korte vinterven er fuld af vilde koncerter både i hovedstaden og i hovedlandet. Avantgarde dommedagsrock, rost slackerindie, dansk improsyre, mænd med forrygende stemmer, noget psykedelisk og et jubilæum er noget af det, vi ser frem til. God fornøjelse.

MOMBU (I) + OvO (I)

1000fryd, Aalborg, Lørdag d. 1 februar,

mombu-improbabile-verona

Lørdag d. 1. (i aften!) er der dømt demonstrativ italiensk renaissance i Nordjylland. Med dette forstås, at Luca T. Mai, den ikoniske saxofonist fra dommedagsrockerne Zu, genopstår med sit avantgardistiske tomandsforetagende Mombu og gæster 1000fryd i Aalborg. Ved sin side har han trommeslageren fra math/jazz trioen Neo, og disse to klemmer nogenlunde ligevægtigt højst dansable og -udansable krampetrækninger ud på overlegen vis. Med sig har de landsmændene OvO. De er omtrent ligeså forstyrrende en lytteoplevelse men har et mere tilbagelænet, artrocket udtryk og provokerende kvindevokal på toppen.

_________________________________________

RAUMEINS 50 SHOW JUBILÆUM – ACID TWIN + PSEUDO DOGS + FALLEN MEN + CRONENBERG + SLÆNGS

 Trøjborg Beboerhus, Aarhus, Fredag den 7. februar,

raumeins50

I Aarhus fejrer koncertinstitutionen RaumEins show nummer 50. Det fejres fredag d. 7. med et tæt pakket program bestående af en debutant (Cronenberg), to lidt nyere navne (afdæmpede Pseudo Dogs og lo-fi-gaze favoritterne Acid Twin) samt to mere eller mindre legendariske navne (minimal-rock’n’roll fra Fallen Men og lige-i-fjæset fra gendannede Slængs). Vanen tro går det ned på Trøjborg Beboerhus og med SU-venlig entré + drikkelse. Som med alle øvrige RaumEins shows sendes de varmeste anbefalinger herfra.

_________________________________________

BILL CALLAHAN (US) + ALASDAIR ROBERTS (SCO)

 Vega, søndag den 9. februar, entré: 280 kr. + gebyr 

BillFor en lille måneds tid siden bragte vi Austin, Texas til jer med vores tredelte Austin Special. Nu sker det igen (dog uden os som budbringere): Austin-legenden Bill Callahan kommer til Danmark. Den 9. februar bliver Vega rammerne for Callahans karakteristiske, dybe vokal, der emmer af både sorg, melankoli, glæde og alt derimellem. Med folk og blues som bagklæde er Callahans musik fyldt med historier om liv og meningsløshed, dog uden at være håbløs, snarere erkendende overfor omstændighedernes tilstand, og hele denne kompleksitet udfolder sig, alt imens hans røst luller én ind i en magelig afslappethed lignende den, man kender fra barndommens godnatlæsning. En mere passende søndagsbookning i februar kan man næppe forestille sig.

_________________________________________

MOONFACE (CAN) + THE NEW SPRING

Frost Festival @ Koncertkirken på Blågårdsplads, torsdag den 11. februar, entre 150 kr

spencerSpencer Krug har den mest fantastiske stemme i min pladesamling. Fra Sunset Rubdown til Wolf Parade og senest i soloprojektet Moonface. I Moonface er der højt til loftet. I 2012 inviterede han det finske krautrockband Siinai med i studiet og lavede en progressiv rockplade. Kort efter, stadig i Finland, satte Spencer Krug sig ved pianoet og skrev albummet Julia With Blue Jeans On. En lammende smuk plade hvor Spencers sangskrivning står ganske nøgent sammen med en vokal så stærk, at det løber koldt ned af ryggen. Frost Festival har booket Spencer Krug til at spille i en nedlagt kirke på Blågårdsplads sammen med Bastian Kalleseø aka The New Spring. Jeg har svært ved at forestille mig, at denne koncert kan skuffe.


_________________________________________

PAPIR RELEASEPARTY

Christianias Børneteater, tirsdag den 11. februar, entré: gratis

papirUdgivelsen af et godt bands nye plade bliver alt for sjældent fejret. Heldigvis for os med bopæl i København er det ikke tilfældet med Papirs nye album, som – sammen med en nybrygget Papir-øl – skal være omdrejningspunktet for en lille sammenkomst på en ellers begivenhedsløs tirsdag aften. Kort men godt er arrangementet uden så mange dingedarer og glansfigurer, men en aften hvor man høre Papir live, købe Papirs plade og drikke Papirs øl. Færdig.

_________________________________________

WOODEN SHJIPS (US) 

Radar (Aarhus), søndag den 16. februar, entré: 100 kr.

woodenWooden Shjips er spot on alt det, man kan forvente sig af psykedelisk rock. Tjeklisten fuldendes med karakteristiske elementer såsom gentagende riffs, orgel, længselsfuld og langstrakt vokal samt mellemstykker hovedsagligt anført af guitarsoloer. I bagagen fylder anmeldelser, der sidestiller bandet med ikoner såsom The Doors, Suicide og The Velvet Underground plus 6 albums – alt i alt en tung last, der gør kvartetten til en noget veludstyret samt veletableret kending indenfor denne musikscene. Desværre kommer Wooden Shjips ikke forbi København i denne omgang, men skulle man have mod på et par timer ombord på et skib ladet med batik, skæggede mænd og drømmen om det ydre rums uendelighed, er Aarhus’ Radar uden tvivl stedet at være.

_________________________________________

INFINITE WAVES LABEL NIGHT: PLANTS + MYTHIC SUNSHIP + GRØN + CILLA LEITAO 

Mayhem, lørdag den 22. februar, entré: gratis

downloadInfinite Waves er et lille pladeselskab, som har specialiseret sig i at udgive kassettebånd. Et lydformat som, på trods af en forudsagt sikker død efter den digitale lyds fødsel, alligevel har formået at møvre sig ind i billedet igen. Denne aften bliver en noget blandet landhandel, når det gælder live-bands, og det betyder alt fra spacerock til elektronisk pop til eksperimenterende lydkollager. Derudover vil det være muligt at købe 5 nye bånd udgivet på Infinite Waves.

_________________________________________

TERA MELOS (US) + PAPIR (DK) 

KB18, søndag den 23. februar, entre 75 kr.

tera melosTera Melos har altid omgået genrekonventioner lemfældigt. Som i en gigantisk solfyldt milkshake blender de kringlede matematiske guitarfigurer med spastiske temposkift og popmelodier. På den seneste udgivelse X’ed Out er Sacramento-bandet lette om hjerterne som aldrig før. Albummet sprudler af dekonstruerede melodier, hvor guitarist og nu forsanger Nick Reinhart lader sin flydende lyse stemme give sangene en doven californisk vibe. Tera Melos har selskab på KB18 denne aften af danske Papir, som også figurerer andetssted i denne guide.

_________________________________________

SPEEDY ORTIZ (US) + A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN

Beta, torsdag den 27. februar, 95-105 kr.

speedySpeedy Ortiz fra USA’s nordøstkyst fik hul igennem i 2013 med albummet Major Arcana. Et album der peger tilbage mod 90’ernes slackerhelte som Pavement, Sebadoh og Dinosaur Jr. på aller bedste vis, og fik Pitchfork til at uddele 8.4 på deres famøse 10 points skala. Kvartetten kendetegn, ud over de skramlede guitarmelodier, er forsangerindens Sadie Dupui. Poppede omkvæd og hidsige udfald spyr hun med uskolet autensitet og giver Speedy Ortiz et udtryk, der adskiller dem fra gruppens godfathers. Er du til andre Lappland-yndlinge som Pile, Darlings eller Giant Drag må du høre denne koncert.

Fotoet øverst er Tera Melos guitar og pedaler.

//Lappland

One thought on “Koncerter i februar

  1. Pingback: Koncert: The Felines + Bed Bugs + Yung + Fright Eye + Två Krig (SE) | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s