Chad VanGaalen

chad-vangaalen-promo-2011Chad VanGaalen er lidt af en helt i Lappland kredse. Med lige dele helhjertet diy-æstetik og overmenneskeligt sang-/sangskrivertalent er det svært ikke at holde af den gæve canadier, som oven i købet fremstår som den muligvis mest sympatiske mand i hele rockuniverset.

 

De fleste musikere kæmper en brav kamp for at overleve og eventuelt opleve momentvise glimt af succes. Andre får succesen nærmest serveret på fad. Chad VanGaalen hører til sidstnævnte kategori men udskiller sig i den forstand at succesen mildest talt er velfortjent. Egentlig anser den Calgary-bosatte sangskriver slet ikke sig selv som musiker. Men forfamlede soveværelseindspilninger og flair for curciut bending (hjemmelavet keyboard-modelering) blev pludselig til små soveværelseudgivelser med hurtige ben at gå på. Kort efter sin første seriøse udgivelse, Infiniheart, fra 2004, bød SubPop ind med pladekontrakt, og Chad VanGaalen har siden transformeret sig til fuldtidssangskriver. Efter eget udsagn ville han egentlig helst bare tegne dagen lang, hvilket i første omgang er kommet til udtryk igennem utallige hjemmeanimerede musikvideoer.

Chad VanGaalen står klar med sin opfølger til Diaper Island fra 2011. Den nye plade, der rammer gaden i slutningen af april, har fået titlen Shrink Dust og bliver indholdsmæssigt beskrevet som “…navigating themes of death, transformation, fear, benign evil, and the eccentricity of love”. Adskillige sange herfra vil samtidig fungere som del af soundtracket til VanGaalens kommende sci-fi tegnefilm Translated Log of Inhabitants, som trækker på inspiration fra Dungeons&Dragons, 2001: A Space Odyssey og Strange Brew.

Nummeret ‘Where Are You’ er fra den kommende plade. Nedenunder den forefindes et videodokumenteret eksempel på ovenstående påstand om Chad VanGaalens uendeligt sympatiske væsen.

 

 

 

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s