Tex Fuller

1003241_706348146060053_1999768339_n[1]Q&A: Skramlet rock på en clean måde, erindringen om et forstadsliv, gamle venskaber og øllede øvelokaler. Fire ting som tilsammen udgør pløkkerne i Tex Fullers hjemmelavet rocktelt. Muligvis en plat – og lidt for bogstavelig – metafor, men ikke desto mindre én, jeg ser mig nødsaget til at bruge efter en længere mailudveksling med medlem Søren Porsmose. Det står herefter klart for mig, at Tex Fuller handler om reel interesse for musikken, samværet mellem gode venner og en umiddelbar lune som den, man finder på en telttur med kammeraterne. Læs nedenfor, hvad Søren havde at sige om ting som pyrotechnics, tabt ungdom og deres nye materiale, der blandt andet ifølge forsangeren indeholder en pop-punket udgave af et ultra hemmeligt Fleetwood Mac-nummer.

Lad os tage den fra starten af: Hvem og hvad er Tex Fuller?

Søren (guitar, vokal), Esben (guitar), Rasmus (bas) og Alexander (trommer). Vi er alle sammen fra Odense–epicenter: Sanderum (værd at nævne fordi det næsten er anagram for Snaredrum) – og har vel kendt hinanden i knap ti år. Vi har spillet sammen på kryds og tværs før i tiden. Men Tex Fuller begyndte først i efteråret 2011, efter mig og Esben lidt uafhængigt af hinanden begyndte at skrive sange igen, og vi alle sammen var flyttet til København.

Hvordan vil I beskrive lyden af Tex Fuller, og hvem (måske hvad) er I inspireret af?

Det vil vi vist gerne slippe for. Rock så. Men vi kan godt lide Hüsker Dü, Replacements, Meat Puppets, Dinosaur, Nirvana, Teenage Fanclub og den slags.

Kan I fortælle lidt om, hvad der er sket for Tex Fuller i 2013?

Ja, vi har udgivet pladen Flooded Lawns på Slow Records. Og så har vi opdaget, at der også er en udadvendt side til det at være et band, som for eksempel at spille koncerter, når man gør den slags ting. Og fundet ud af det måske også kan være sjovt. Hvis det skal være en lille dannelsesfortælling. Ellers kunne vi have været i et øllet øvelokale-band forever. Hvilket vi selvfølgelig stadigvæk er lidt.

Vi ved, I bl.a. har optrådt på Festival Of Endless Gratitude og spillesteder rundt omkring i København. Hvor meget optræder I live?

Ikke så forfærdelig meget. Og det er måske lidt usædvanligt, men det har ikke føltes så naturligt. Det gør det mere nu, så vi opsøger det mere. Vi spiller d. 1 marts til et Salon:Pissoir-arrangement, hvis man vil se os.

Hvis I selv stod blandt publikum til én af jeres koncerter, hvad ville I så se på scenen?

Forhåbentlig fire mennesker. Og et indebrændt ønske om pyrotechnics og showman-skills.

’Flooded Lawns’ er jeres seneste album-udspil, og der lader til at være rigelig med diversitet samt en hulens masse hitpotentiale i materialet (fængende melodier, gentagende delelementer etc.). Hvad var jeres idé med albummets output?

Jeg tror ikke, vi har haft nogen bestemt idé med albummet, andet end at vi ville indspille vores sange forholdsvis hurtigt uden det helt store arsenal af effekter. Det har så gjort, at det ikke kun lyder ret skramlet, men også er ret clean. Det sidste er nok lidt atypisk for den her type musik. Ift. albummet som helhed fandt vi ud af, at mange af sangene handler om tomgang, forfald og tabt ungdom. Så det handler titlen, der skulle minde om erindret forstadsliv, vel lidt om. Begge coverfotografier er i øvrigt fundet i et forladt hus tæt på et sommerhus, vi plejede at besøge.

’In Youth Is Pleasure’ er jeres seneste single. Er den en god indikator på, hvordan jeres nyeste materiale er, og i så fald; hvordan?

Både-og. Det vil sige på båndet ‘Dead End Line’ som udkommer snart på Infinite Waves (release d. 22. februar – i morgen!), er der både en sang, der vel er en slags ynkelig doomrock, og en pop-punk udgave af et ultra-hemmeligt Fleetwood Mac-nummer. De to andre sange (der er fem) er lidt mere beslægtede med ‘In Youth’, bortset fra den ene er en ballade.

Drøm stort – hvor er Tex Fuller om 5 år?

Den slags ambitioner har vi egentlig ikke. Det er selvfølgelig meget typisk med den logik, at ens band skal vokse sig større og større. Men den logik bryder vi os ikke rigtig om. Så længe man kan spille rock sammen med sine venner og skrive nogle gode sange en gang imellem, er det helt fint. Derudover kommer det hele til at være lidt på stand-by det næste års tid pga. udveksling. Men planen er at blive ved med at skrive sange og mødes når vi kan, og så måske sætte noget op, mens vi er udenlands.

Her til sidst tillader jeg mig lige at komme med et mindre reklameindslag for Infinite Waves Label Night i morgen (den 22. februar på Mayhem), hvor man vil kunne købe Tex Fullers nye bånd.

/Kim

Reklamer

One thought on “Tex Fuller

  1. Pingback: Koncerter i marts | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s