Koncerter i marts

yung10Efter flere tilløb er det nu officielt. Foråret er her. Og det er ingen hæmsko, hvis din portemonnæ er lidt slatten, for vores koncertguide for marts måned er fuld af shows, koncertaftener og minifestivaler til håndører. Vi anbefaler blandt andet støttefest for byens tungeste kælder, punk-high-fives hos Holger Danske, psych- og postrock fra Portland og release på en kødhammer.

 

TOTAL HEELS (US/DK) + TEX FULLER + GÄY 

Salon:Pissoir – Christiania Børneteater, lørdag den 1. marts, entré: gratis

1476608_560822227338095_875212178_nForårets første dag får sig en ordentlig lussing at løbe på, når halvt amerikanske, halvt danske Total Heels holder EP-release til Salon:Pissoir. Trods en relativ kort levealder har Total Heels optrådt vidt omkring i Europa med et live-show, som mildest talt sparker røv. Med en helt særlig indlevelse og energi lader bandet til nærmest at gå i trance, når de er på scenen, alt mens instrumenterne følges upåklageligt ad til tonerne af ægte punk-garage. Sammen med Total Heels spiller Tex Fuller, som vi lavede Q&A med i sidste uge, samt new-wave punkerne fra Gäy. Hele molevitten er gratis og en absolut opfordring herfra.

_________________________________________

FRIGHT EYE + YUNG + MICROBES + MYRESKÆR + THE MONOLITHS

Elværket Helsingør, lørdag den 1. marts, entre: 40 kr.

FE - band billedBrug 1. marts på noget fornuftigt som eksempelvis at hoppe på et tog til Helsingør hvor de gode mennesker på Elværket har sørget for gedigen punkrock. Aarhus er på pletten med Fright Eye og Yung, der gør sig i henholdsvis hystadegarage og grungepunk. Microbes debuterer, mens Myre fra De Høje Hæle deler psykedeliske håndmadder ud. The Monolith sørger for tung, dyster støjrock. Holger Danske er i døren.  

___________________________________________

FOSSILS RELEASE PARTY VOL. 2

Beta2300 Amager, lørdag den 1. marts, entré: 50 kr.

fossils.c4d112ba32de0c2057b9fddc87a24513_350x220Hele Århus’ (og Københavns) stolthed, Fossils, har langt om længe fået overført en stak nye sange til det vinyle format. Jeg tør slet ikke begynde at gisne om kvaliteten heraf, og det er egentlig heller ikke dét, det skal handle om. Sagen er den, at de lørdag d. 1. (i dag!) fejrer denne nye plade for anden dag i streg. I går blev den budt velkommen med ekstravagant releaseparty i vante rammer på Radar i Århus, og i dag skal den altså også serveres på ligeså ekstravagant manér for københavnerne. Det går ned på Beta på Amager, og det kan ifølge dugfriske anmeldelser, adskillige albumsmuglytninger og erindringer om tidligere koncerter godt betale sig at troppe op og hente sit eksemplar og få en sonisk mavepumper med i handlen.

_________________________________________

TERRAFORMER (B) + DARBOUX (D) + PERENNIAL FLAX + SUNKEN

Trøjborg Beboerhus Aarhus, 7. marts, entré 40 kr.

terraformerStreptocoque er navnet på henholdsvis en ofte sygdomsassocieret bakterie og et nyt koncertinitiativ i Århus. Bag det indbydende navn står en fransk udvekslingsstuderende, som har fået sig møvet ind blandt det spirende århusianske musikliv og vil spæde til med lidt udfordring. Hermed forstås, at der i Streptocoques navn primært vil huses eksperimenterende musik i forskellig stilart og grad. Startskuddet står belgiske Terraformer for d. 7. De spiller tung og melodiøs postrock med math-tendenser. Med sig har de det unge tyske band Darboux, som ligeledes befinder sig et sted i postrock terrænet. Opvarmning klares af danske Perennial Flax og Sunken, hvoraf førstnævnte har Jeppe Grønbæk Andersen (Happy Hookers For Jesus, Urban Achievers, The Blackouts) som styrmand.

Allerede d. 16. marts åbner Streptocoque dørene igen,

______________________________________

LOKAL HC/PUNK FESTIVAL – DE HØJE HÆLE + BRUDTE LØFTER + DOGMATIST + NIGHT FEVER + TUMOR WARLORD m.fl

Ungdomshuset Dortheavej, fradag + lørdag den 7. – 8. marts, entre 60 kr. pr dag

kbh2014_600_500x708På Dortheavej er der minifestival over to dage med koncerter fra byens fremmeste punk og hardcore acts. For sølle 60 kroner per dag kommer du med i klubben og får ud over alt musikken mulighed for at købe cocktails, vegetar hotdogs samt merch og plader til gode penge. Tjek især dansksprogede 80’er hc-inspirerede Brudte Løfter ud samt Dogmatist, der blander tung støjpunk med hidsig hardcore. Læs mere og bliv klog på hele line-up’et her.

_____________________________________________

GRAILS (US) + LILAC & CHAMPAGNE (US)

Stengade, lørdag den 8. marts, entré: 80 kr.

Grails-7_group-downt20C603Grails er en instrumental kvartet fra hipsternes mekka Portland, Oregon, og har siden 1999 haft travlt med at lave musikalske ædelsten. Ingen genre synes for vanskelig for disse fyre at mestre, og de langstrakte musikstykker viser vej gennem brudstykker af alt fra psych og post-rock til country guitar og en nærmest soul’et groove. Udgivelsen ’Lilac & Champagne’ fra 2012 er trommeslager Emil Amos og guitarist Alex Hall’s producer-sideprojekt (under samme navn) og er endnu en tilføjelse til det blandede bagkatalog, hvor der bliver leget med hip hop, 70’er soundtracks, radiostøj og 117 andre ting. Som bandet selv får understreget deres alsidighed: ’If music was a lady – we would fuck everything that moves’.

____________________________________________

STØTTEFEST FOR BYENS TUNGESTE KÆLDER: ICEAGE + LOWER + DOGMATIST + DEAD INSTRUMENTS + THE MONOLITH m.fl

Basement, fredag den 21. marts, entre 60 kr.

1911870_752010441484459_478914028_nHvis du ikke allerede har været til koncerter i Basement ved siden af Vega på Vesterbro, så er her en oplagt chance. Den gamle varmecentral trænger til et make-over, og derfor holder folkene bag støttefest både den 21. og 22. marts. Om lørdagen lægger Basement hus til en række elektroniske kunstnere, mens fredagen hærges af solide rock-optrædender fra blandt andet Iceage og Lower. Tjek det fulde program ud her

Foto øverst er Yung live på Ungdomshuset. Taget af Kasper Troels Nørregaard.

//Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s