Tense Men

Tense-Men--686x437Der er godbidder i vente, hvis man er til Cold Pumas – eller bare god musik. Oliver Fisher (guitarist i førnævnte band) har nemlig samlet et trekløver, døbt det Tense Men og indspillet et minialbum.

 

Oliver Fishers primære band, Cold Pumas, virker som et demokratisk band, bestående af to guitarister og en trommeslager. Lidt atypisk er sangertjansen endt hos trommeslager (og bror til Oliver) Patrick Fisher, som også varetager de lyriske pligter. Måske i kraft af denne lyriske enevælde har begge øvrige medlemmer søgt kreativt afløb i solo-lignende projekter. Guitarist Dan Reeves udgav i august  2012 et album under navnet Soft Walls og nu står Oliver Fisher og Tense Men altså parat med deres debutudspil Where Dull Care Is Forgotten.

Lydmæssigt går repetitionen og det kraut-/postpunkede udgangspunkt fra Cold Pumas igen, mens der rent melodiøst navigeres i mere primitive og insisterende terræner. Disse elementer udgør – sammen med Fishers stagnerede tekstunivers omhandlende eskapisme, håbløshed, strygning og bekymringer forbundet med moderne brug af internettet – en vældig opslugende og hypnotiserende lytteoplevelse, der efterlader undertegnede imponeret og lettere forbavset over de få virkemidlers kraft.

Nummeret RNRFON er bygget op omkring en drøm, men ikke en af Fishers egne. Fisher skulle angiveligt have optrådt i en vens drøm akkompagneret af en insisterende basfigur. Efter at have fået reciteret drømmen, nynnet basfiguren og efterfølgende være blevet mere eller mindre besat heraf besluttede Fisher at gøre en sang ud af det. Han endte med at bruge den faktiske basfigur fra drømmen og har sidenhen fået indehaveren af drømmen til at lave musikvideoen til, som grangiveligt gengiver uddrag fra denne drøm.

 

 

Where Dull Care Is Forgotten er ude på det eminente Faux Discx.

 

 

Heja England!!

Tobias

Reklamer

One thought on “Tense Men

  1. Pingback: Omi Palone | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s