Lumen Drones

lumenHvis Apocalypse Now en dag skal genindspilles på et norsk fjeld, er Lumen Drones det perfekte soundtrack. Bandet består af tre vejrbidte nordmænd, der forener guitar, trommer og violin til dronede, filmiske vandreture med overnaturlige undertoner. De har lagt et fremragende 13 minutters epos op til fri aflytning – det kan anbefales på det varmeste.    

Bag Lumen Drones finder vi erfarne støjsnedkere fra Vestnorges kyst. I Haugesund uden for Bergen har Per Steinar Lie kastet anker og skibet støjrockprojekter og eksperimenterende rock af sted med jævne mellemrum. The Low Frequency In Stereo er nok det mest kendte, men særligt jazzpostrock projektet Action & Tension & Space har ramt mig et blødt sted. Per Steinar Lie står for strengene mens Ørjan Haaland spiller trommer. Også han har en fortid i The Low Frequency in Stereo og Action & Tension & Space samt i støjrockgruppen Gin & Tonic Youth. Sidste mand i Lumen Drones er folk- og jazzviolinisten Nils Økland, hvis bagkatalog ligeledes er i den tunge ende.

Som i landskabet omkring Stavanger og Haugesund er der store vidder og truende klippefremspring i Lumen Drones. På første udspil, singlen Juggernaut, tiltager form og tempo når nummeret presses op af fjeldet for at tabe pusten i tågen, inden storm og slud sætter ind. Når violinen får en over nakken, og trommerne primitivt hamrer af sted – høj på fluesvampe, sættes jeg tilbage til middelalderen med en smag af mos, mystisk og havgus i skuffen. Det føles rigtig godt.

Indtil videre må jeg, og vi alle, nøjes med det ene studienummer og de to live-optagelser, der er langt op på Lumen Drones’ Bandpage. Jeg har lagt noget af det op herunder også. God fornøjelse.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s