Søndags-doku: Nico Icon

large_tuIDKBp92R4tGFOB46MofvakfiYDokumentar: I sidste uge fik du historien om krautrock, og vi bliver lidt i det tyske. Ugens dokumentar handler om modellen, skuespilleren, narkomanen, og ikke mindst sangerinden fra The Velvet Underground, Christa Päffgen.
Hun er bedre kendt som Nico.

Det er historien om en smuk pige, der bliver opdaget af en modefotograf i Berlin og kort efter forlader sit hjemland som kun 16-årig for at blive supermodel i Paris.
Et år senere bor hun delvist i New York og tager timer i skuespil på det samme hold som Marilyn Monroe. Hun er på forsiden af alle de store modemagasiner, mens hun reklamerer for diverse skønhedsprodukter og har hovedrollen i et par spillefilm.

Hvordan man så kan gå fra alt det til at være stolt af sine rådne tænder, sin dårlige hud, stikmærker og grå hår. Ja, det må du næsten selv ofre 67 minutter på at finde ud af. Men en del af forklaringen kunne være et band, der hedder The Velvet Underground eller et stof, der hedder heroin.

Jeg kunne kun finde dokumentaren delt op i 7, så du må lige over til højre og klikke dig videre efter hver del på youtube. Men det hele er der, så det burde være til at overskue. Det er i hvert fald det værd. Her er 1. del:

God fornøjelse! / Kasper T. & Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s