Survival Knife

12893Hvis du har et kærligt forhold til bands som Drive Like Jehu, Hot Snakes og Unwound, eller er du bare til bundsolid posthardcore, så er Survival Knife et must. Det er Justin Trosper og Brandt Sandeno fra netop Unwound, der har regrupperet sig til en ny kvartet. Survival Knife har to singler ude på henholdsvis Subpop og Kill Rock Stars og et album på vej.

I 90’erne var Unwound undergrundshelte på USA’s nordvestkyst. De tog hardcorelyden, skruede den fra hinanden og samlede den igen på deres egen måde med dele fra noiserock og mere lydret alternativ rock. En slags cross-over mellem Black Flag og Modest Mouse sådan lidt firkantet sagt. Deres opgør med traditionel hardcore kan sammenlignes med, hvad Fugazi gjorde på østkysten men med andre inspirationskilder og et ganske andet resultat. Unwound gik i opløsning i begyndelsen af det nye årtusinde, og siden da er deres musikalske indflydelse kun blevet yderligere anerkendt 

Den historie gør ikke Survival Knife’s musik hverken være eller bedre. Unwound’s legendestatus har nok hjulpet Survial Knife med at få en single ud på Subpop, men musikken kan bestemt bære den tunge arv. Kvartetten Survival Knife tager også fat et andet sted, end hvor Unwound befandt sig og slap.

På singlen Name That Tune er der en rock’n’roll-klingende fremdrift. Ingen spildtid, lynhurtige rundgange på trommerne, et hurtigt omkvæd og kompakte guitarer. Jeg kommer til at tænke på Drive Like Jehu og det efterfølgende Hot Snakes samt noget ørkenrock. Den samme lyd har de få andre bidder, Survival Knife har sluppet.

Til april kommer bandets første fuldlængde, der bærer navnet Loose Power på Glacial Pace – et Portland-baseret label ejet af Isaac Brock fra Modest Mouse. Indtil da, lyt til Name That Tune og den mere melodiøse Fell Runner og besøg bandet nye hjemmeside www.survivalknifeband.com.

Surivival Knife er Justin Trosper, Brandt Sandeno, Kris Cunningham og Meg Cunningham.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s