Søndags-doku: You’re Gonna Miss Me

You're_Gonna_Miss_MeUgens dokumentar handler om sangeren og guitaristen i The 13th Floor Elevators, den psykedeliske musiks gudfar, Roky Erickson.

I 1965 forlod Roky Erickson sit band The Spades og dannede The 13th Floor Elevators med medlemmer fra et andet Austin band. Elevators udgav over de næste 3 år hele 4 plader og spillede koncerter over det meste af Amerika, men i slutningen af 60’erne blev Roky arresteret og kom i fængsel for besiddelse af cannabis. Istedet for at afsone i fængslet blev han sendt til et højsikret psykiatrisk hospital. Her var han i 3 år, hvor han blandt andet fik elektrochok terapi mod sin vilje.

Vi møder Roky i 1999, hvor han bor alene i en konstant larm af elektriske apparater. Roky er skizofren, hører stemmer og har fuldstændig opgivet at spille musik. Det eneste menneske han har kontakt med er hans overbeskyttende mor, som kommer forbi 4 timer hver dag. Hun køber ind for ham og gør rent i det hus, hun har lejet. Rokys mor er kristen og næsten mere sær end sin søn. Hun stoler ikke på læger eller psykiatere, og hun har overtalt Roky til at lade være med at tage sin medicin. Hun vil heller ikke lade Roky tale med sine brødre og sin søn, og det ender med, at Rokys bror Sumner går rettens vej for at få Roky væk fra sin mor og give ham livet og musikken tilbage.

En fantastisk film om en ødelagt familie og en af de største stemmer i rockhistorien.

/Lappland & Kasper Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s