Mixtape vol. 7

foto (26)

Det er ved at være længe siden sidst, så i dag siger vi atter hej til en gammel kending her på bloggen: Mixtape. Der er lidt nyt, lidt gammelt, lidt dansk, lidt udenlandsk, lidt støj og noget med knap så meget støj. Velkommen tilbage.

 

 

 

 

Krill – Sweet Death

Det kan være vanskeligt at forestille sig, at der kan komme noget godt ud af dagen derpå, og for de fleste handler det om noget så såre simpelt som at holde sig selv i oprejst og overleve den nærmest ugentlige sygedag. Men ikke for Boston-band Krill. Tværtimod. Bandet fandt sammen en doven tømmermændsdag efter en husfest, hvor et par tilfældige overnattende festgæster besluttede sig for at jamme i kælderen fremfor at hjælpe med at rydde op. Et par måneder senere boede alle under samme tag og var godt i gang med at indspille en plade. Nummeret ‘Sweet Dream’ er ganske egnet som indikator for, hvad Krill kan: Konstante stemnings- samt rytmeskift med sporadiske indfald fra en skærrende guitar og en bastant, brummende bas, der ligger sig tungt i lydbilledet. En letfordøjelig perle at lægge ud med:

________________________________________________________________________________________

Flagland – My Apartment

Amerikanske Flagland ved, hvordan det er at have en insektinficeret lejlighed – og det har de lavet en sang om. Måske ikke det mest åbenlyse emne til en sang, men det fungerer sgu meget godt. ‘My Apartment’ emmer af ubehag og desperation over småkravlene, der er alle vegne, hvilket giver en troværdig energi til nummeret, der banker afsted over stepperne.

_________________________________________________________________________________________

Keminova – Linger (Cranberries Cover)

Keminova er resultatet af The Beardy Durfs og Himmelschiff Exelisors sammensmeltning. Ej et band i bogstaveligste forstand, men et løst samarbejde kan vi kalde det. En dag samlede gutterne sig i Vulcan Mulciber med en masser udstyr, så hvad der skete, og Keminova kom til verden. Rygterne lyder, at der kommer et helt bånd med originalt materiale via It Was Gnarled, men indtil da snupper vi lige ‘Linger, et Cranberries-cover, der har fået sig en 80’er-udklædning og et drømmende blik.

___________________________________________________________________________________________

Snaredrum – Quit

Vi har svært ved at komme udenom de søde drenge fra Snaredrum, og endnu engang har de sneget sig ind og fået lidt tekst at boltre sig på. Nyeste single ‘Quit‘ er en humørbombe uden lige, der bare lige er tanden mere kradset end tidligere. Fødderne finder ingen hvile, når du først har trykket start, så mon ikke en fredag eftermiddag skulle nydes til tonerne af denne samt en kold pils? Jeg taler af erfaring, når jeg siger: Det virker.

_________________________________________________________________________________________

Girl Band – Lawman 

Hvis jeg skulle gå i krig, ville jeg bruge ‘Lawman’ af irske Girl Band som forberedningsmusik. En blanding af perfekt vedholdt trommebanken samt udbrud af kaotisk støj må være den helt rigtige kombination af ro og vrede, man skal bruge til sådan en ting. Bassist Daniel Fox forklarer i et nyere Guardian-interview, at bandet dybest set ‘bare’ er fascineret af støj: ‘Det er intenst, man kan forme det – og man kan FORSØGE at styre det’. Støjen får også fuld skrue på Lawman, og heldigvis giver den mening og bidrager til et helstøbt lydbillede fremfor blot at være der.

_______________________________________________________________________________________

Heat Freak Waves – Nausea

Vi runder lige Canada igen, denne gang på grund af bandet Heat Freak Waves. Her tager tingene tid, og med en forpint vokal (som jeg et sted læste mindede om Ian Curtis, hvilket for mig slet ikke er helt ved siden af) slæber numrene sig forkrampet afsted valsende mellem to guitarers leg med hinanden. Nummeret ‘Nausea’ føles en lille smule som en test af din tålmodighed; for hvor længe kan den samme melodi gentages, uden du keder dig? For min skyld kunne det fortsætte i én uendelighed, så derfor får det lov til at slutte af herfra.

_______________________________________________________________________________________

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s