Koncerter i maj

hysterMaj måned er opkaldt efter Merkurs moder Maja, og det fejrer de i Sverige ved at danse rundt om en stor fallos. Vi vil fejre det med en guide til månedens bedste koncerter. Det bliver en måned, hvor de små, skæve festivaler gør deres indtog, og hvor der desuden er hysterisk girlhardcore, roste guitarhooks, sortsynet bassang, svensker aften og new zealandsk post-punk. Av for den da. God fornøjelse!

The Woolen Men (US) + Fright Eye + Snaredrum + Pleasure + surprise act

Trøjborg Beboerhus, Aarhus, fredag d. 2. maj, entré: 40 kr.

woolenAarhus’ foretrukne diy-venue aka Trøjborg Beboerhus oplever i øjeblikket højkonjunktur. Koncertkalenderen bugner med prominente shows, hvilket første weekend i maj er et glimrende eksempel på. Fredag er Shordwood Records og Raum Eins gået sammen om at booke amerikanske The Woolen Men, som Lappland længe har savlet over. Med base i det nordvestlige hjørne af USA spiller de ægte gør-det-selv rock med afsæt i klassisk rock, punk, new wave, indie og hvad der ellers passer dem. Det har bl.a. skaffet dem en udgivelse på Woodsist og nu også en Europa-turné. Oveni hatten har arrangørerne lagt tre lokale bands i form af Fright Eye, Snaredrum og det purunge Pleasure, som for nyligt gav imponerende debutkoncert. For at blæse sagerne endnu mere ud af proportioner, er der blevet annonceret et surprise-band, som bliver offentliggjort på torsdag.

_____________________________________________________________________________

Die! Die! Die! (NZ) + The Silver Linings

Trøjborg Beboerhus, Aarhus, søndag d. 4. maj, entré: 30 kr.

diediedieDet er ikke kun bølgen af nykomne bands og pladeselskaber, der danner fortsat grobund for den gunstige scene i Aarhus. Koncertinitiativer med Raum Eins som forgangsbilled blomstrer op i flæng. To af disse, Streptocoque og Mundania, står sammen om en markant booking i form af den New Zealandske postpunk trio Die! Die! Die!. På trods af bandets flertallige europæiske rundture og to albums i rygsækken er det ikke blevet til et egentligt fodfæste på dansk jord endnu. Det bliver der højst sandsynligt lavet om på med det kommende album S W I M og besøget på Trøjborg beboerhus, som i øvrigt er bandets eneste stop i Danmark. Die! Die! Die! er berygtede for intense live shows, så eventuelle udenbys SPOT-gængere kan med fordel forlænge opholdet i den jyske hovedstad og tage søndag aften med. Opvarmning bliver varetaget af lokale The Silver Linings.

____________________________________________________________________________

Tonstartssbandth (US) + Jerry Paper (US)

Jazzhouse, søndag den 11. maj, entré: 80 kr.

10245421_10152110459872946_2134104792_nDu havde nok ikke gættet det ud fra navnet, men Tonstartssbandht er fra USA, faktisk noget så bekendt som Brooklyn, NYC. Bag det noget nær umuligt udtalte bandnavn findes brødrene Andy og Edwin White, som udover samme efternavn også deler interessen for forvrængede, stemningsfyldte hvirvelvinde af finurlige melodier, der er nogenlunde så pålidelige i deres fremdrift som det danske sommervejr. Derudover spiller også amerikaneren Jerry Paper, en mand der har haft unægtelig succes med at blande muzak, computerspilsmelodier og synth-pop (et mix få før ham har mestret), og den nye danske kvartet Kielsgaard/Zeuthen/Hoiness/Bysted.

_____________________________________________________________________________

Solids (CAN)

Stengade, onsdag den 14. maj, entré: 60 kr.

solidsFra Montreal kommer duoen Solids ind fra venstre og disker op med støjende, fuzz-indpakket, melodisk emorock, der får alle med hang til Cymbal Eat Guitars, Big Kids, Japandroids og alle deres brødre i ånden fra 90’erne til at vippe med hår og hofter. Solids har netop udgivet deres debut fuldspiller Blame Confussion, og med det fine album under armen er de på en intensiv tour, der også bringer dem forbi Stengade. Forvent varieret og svingende 90’er indie-emo af bedste skuffe.

_____________________________________________________________________________

Cloud Nothings (US) + Yung

Loppen, torsdag den 15. maj, entré: 110 kr.

cloudCleveland, Ohio, trioen Cloud Nothings anført af Dylan Baldi har høstet massiv ros for deres seneste album Here And Nowhere Else. Et album fuld af umanerlig godt skårede hookfyldte indiesange med hamrende trommer, sprød bas og über fængede riffs. Dylan Baldi lader sig inspirere af garagerock, protopunk og sløset guitarrock toppet af med en fin sans for melodier i retningen af Deerhunter og The War On Drugs. Som support spiller Aarhusianske Yung. Bedst som jeg troede, at nu kan der ikke komme flere vilde diy bands ud af Aarhus, stiller trioen her sig på toppen af kransekagen med et imponerende mix af rå garagerock og tidlig grunge. Yummy siger jeg.

_____________________________________________________________________________

Less Win + Total Heels

Forsamlingshuset 5e, Kødbyen, torsdag d. 15. maj, entré: ukendt

total hHvis man gik med planer om at dedikere denne halvhellige torsdag til sofa og tv-serier, kan man godt begynde at planlægge om. Her er tale om lille bededag, hvilket for de fleste betyder tidlig weekend. Hertil kommer en betragtelig håndfuld begivenheder i hovedstadsområdet, hvoraf den – ved eftertanke – mest opsigtsvækkende af dem alle er dyrket i egen baghave. To af Danmarks strammeste livebands krydser klinger for første gang. Her er tale om Less Win og Total Heels, som begge har fået opbygget sig frygtindgydende omdømmer i løbet af en forholdsvis kort levetid. Less Win med deres overlegne sangskrivning svøbt i eksplosiv postpunk-æstetik, og Total Heels med deres uraffinerede og ligeledes højeksplosive bud på et samtids-rock’n’roll-band med hardcore-rødder lurende under overfladen – tilsammen Total Win!

_________________________________________________________________________

Speedy Ortiz (US) + Hospitality (US) + Sean Nicholas Savage (Can) + Tremoro Tarantura + Less Win + Yung + Perennial Flax m.fl. @ Pop Revo

Aarhus, fredag-lørdag den 16.-17. maj, partoutbillet: 280 plus gebyr
hospitalityNu er der ikke længe til, at vi igen kan rejse det ganske kontinent rundt for at fejre lyse sommernætter og god musik til alverdens festivaler. Heldigvis for os danskere skal vi oveni købet slet ikke rejse langt midt i maj, hvor Lappland-favoritten Pop Revo i Aarhus vender tilbage, og akkurat som vi alle havde håbet, er der endnu engang sørget for musik i stride strømme, der omfavner bredt og dybt. En opremsning af alle seværdige bands her ville udmunde i en lang, trættende svada, så vi vender tilbage med en mere detaljeret beskrivelse, når tiden er moden til det. Indtil videre kan I jo sætte kryds bag øret eller i kalenderen og dermed ikke glemme maj måneds dejligste fest.

_________________________________________________________________________

Sonson (Se) + Sork (Se) + support

KB18, onsdag den 23. maj, entré: 60 kr.

971034_451541304943077_1494607790_nKloge hoveder mener, at vores svenske brødre ofte og konstant har vist sig at være en værdig slægtning, når det kommer til nyskabende musik. Lad det komme an på en prøve. Onsdag den 23. maj udfordrer Fællesantenne og KB18 dette postulat og inviterer indenfor til en aften i det svenske flags tegn. Gøteborg-vennerne Sonson og Sork spiller muligvis musik, der peger i hver sin retning på kompasset, men med lige mængder af innovative kræfter og alternative lydbilleder komplimenterer de to hinanden yderst vel. Heja Sverige!

_____________________________________________________________________________

King Dude (US) + Flowers Must Die (SE) + Scout Paré-Phillips (US)

Loppen, fredag den 30 maj, entré: 70 kr.

King DudeAmerikanske King Dude dyrker det dystre til fulde. Hans afmålte folk trækker både på sort country som på Johnny Cash’s comeback plader og hedensk neofolk a la Death of June. King Dude har tre albums også en række ep’er og singler bag sig seneste den smukke Sing More Songs Together med Chelsea Wolfe, hvor det netop er duetter med de to. Tj Cowgill aka King Dude besidder en røst så dyb og mørk som en skovsø, og med et imponerende bagkatalog kan det kun blive en god aften på Loppen. Det skal i sidste øjeblik nævnes, at hans helt nye ikke-udkomne album Fear kan streames via Pitchfork Advance.

_________________________________________________________________________

Hysterics (US) + Kenny Kenny Oh Oh (DE) + Shopping (UK) + Tusen Skäl (SE) + Orphans

Feminist Bash Back @ Ungdomshuset Dortheavej, lørdag den 31. Maj, entré: 40/50 kr.

Hysterics-band-photoDenne aften er der fed tråd på Ungdomshuset når der inviteres feministisk punkaften med et internationalt line-up. Først og fremmest må det temmelig seje pigehardcore band Hysterics fremhæves. De kommer fra Olympia, Washington og spiller kontant ligefrem hardcorepunk med forbillede i Black Flag og start 80’er hc. K-Records ejeren Calvin Johnson kalder dem for en musikalsk cementblander, der ikke kan stoppes, ødelægges eller afvises, og femipunkeren over dem alle Kathleen Hanna (Bikini Kill m.fl.) hylder Hysterics som et af hendes favorit bands. Hvad Kenny Kenny Oh Oh, Tusen Skäl og Shopping kan, har jeg til gode, men danske Orphans minimale tyggegummipop er bestemt et lyt værd.

__________________________________________________________________________________

Foto øverst er Hysterics

/Lappland

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s