Forsommerens velkomne udgivelser

Selvom vejret de seneste par dage har prøvet at påvise det genstridige, er vi så småt ved at indlemme os selv i sommerens lune. Kalenderen lyver sjældent. Det er dog ikke kun sæsonen for ringriddere og Roskilde-rus, selvom disse selvfølgelig også er kærkomne. Det er nemlig også sæsonen for et helt nyt kuld af interessevækkende udgivelser, hvoraf jeg her vil fremhæve en håndfuld.

 

Swans – To Be Kind:

Der er skal ikke overstås mange nætter før støjkrigerne i Swans udsender opfølgeren til 2012’s uhyre af et album, The Seer. Alt tyder på, at dette års Swans-affære ikke bliver mindre uhyrligt, da de heller ikke denne gang har kunnet holde sig under de 120 minutter. Ikke, at jeg påstår, at de på nogen måde har efterstræbt dette.Siden offentliggørelsen af førstesinglen, ”A Little God in my Hands”, og de seks forskellige frontcovers, alle sammen forestillende disharmoniske barnehoveder, har ventetiden været besværlig langstrakt, og når albummet bliver beskrevet som en sammensmeltning af Captain Beefheart, Karlheinz Stockhausen og Einstürzende Neubauten, er det heldigt at kunne trøste sig med, at ventetiden snart er forbigået.

D. 12. maj kan hele herligheden gafles direkte fra Young God.

 

Amen Dunes – Love:

Damon McMahon, hovedet bag projektet, udgav i 2011 albummet Through Donkey Jaws, der med sine improviserede solo-udskejelser emmede af ubesværet umiddelbarhed. Denne stil er forlagt på den kommende udgivelse, til fordel for en mere kooperativ proces, hvor der også er blevet arbejdet mere med hver enkelt komposition. McMahon har blandt andet fået følgeskab af Dave Bryant og Efrim Menuck fra Godspeed You! Black Emperor i producerstolen.Love er allerede nu blevet lagt op til lytning på Pitchforks egen streaming-tjeneste, og jeg måtte derfor tyvstarte mit kendskab til pladen. Et kendskab, som på under 10 afspilninger udviklede sig til ren besættelse. Sælsomt bræger McMahon sig vibrerende igennem albummets 50 minutter, lige erobrende for hvert sekund. Heldigvis lander den snart på lak igennem Sacred Bones.

13. maj, Sacred Bones Records.

 

Guided By Voices – Cool Planet:

Det er efterhånden forventeligt, at skrammelpop-pionererne i Guided By Voices udgiver mindst et par plader om året. Om dette er årsagen til, at pladerne ikke er af samme katastrofalt høje kvalitet som dengang i midt-halvfemserne er svært at sige, om ikke andet, vil det dog til stadighed trække opmærksomhed, når Pollard og gutterne udsender ny lyd. Denne vedvarende flod af udgivelser, som mere eller mindre har stået på siden 2011, har dog spyttet værker ud, som er deres bedste værdige. I år bliver det ikke anderledes, og i slipstrømmen af den nyligt udgivne Motivational Jumpsuit udsender de endnu en skive, som har fået navnet Cool Planet. Albummet rammer de europæiske gader d. 19. maj, så lad os endnu engang give den op for Guided By Voices.

19. maj, Fire Records.

 

 

Dignan Porch – Observatory:

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi på Lappland er svært glade for det engelske pladeselskab Faux Discx, og mindre begejstret bliver man ikke, når man hører, at de har til formål at udgive Dignan Porch’s kommende udgivelse. Det London-bosatte band, som siden 2010 har tilhørt det amerikanske label Captured Tracks, har nu valgt, at tage springet til det hjemlige pladeselskab i stedet.At dømme ud fra albumforløberen, Wait & Wait & Wait, kan man forvente romantiske, råslebne pop-kompositioner, som navigerer associationerne imod stemningen erfaret hos Teenage Fanclub og Sebadoh.Ikke før d. 16. juni, kan vi at høre hele begivenheden, men hvis man allerede nu har planer at dette skal foregå analogt, må man skynde sig. Forudbestillingerne er påbegyndt, og med en start på 500 eksemplarer, skal man ikke vente al for længe, hvis man vil have fat i én af de 44 sidste.

D. 16. juni, Faux Discx

 

Un Blonde – Tenet:

Ringer navnet allerede en klokke? Fortvivl ikke. Un Blonde er, som tidligere nævnt her på Lappland, et af de utallige projekter af den purunge, produktive canadier, Jean-Sebastien Audet. Selvom jeg før har nævnt den rastløse, guitarekvilibrist herinde, forspilder jeg ikke én eneste chance for at hype ham yderligere. Audet er en virtuos gave til det musikalske verdenskort, hvilket pladeselskabet Bruised Tounge heldigvis har opdaget. Fuldlængden var sat til udsendelse d. 20. april, og efter megen søgen, har jeg måttet sande, at den desværre ikke har fundet vej til publikum endnu. Lad os håbe, den dukker op i løbet af sommeren.

???, Bruised Tounge.

 

· Buster Ask

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s