Koncerter i september

amen-dundes2Fat kalender og pen og tegn dit eget kort over den kommende måneds lytteoplevelser, for nu er sæsonen for gode koncerter i gang. Vi anbefaler, at du gør holdt ved en ægte canadisk særling, lytter til melankoli fra New York, går garageamok på en onsdag, lader dig bortføre af doompionerer, og slår dig selv fordærvet med bastant noiserock. Det er selvfølgelig op til dig.

 

Chad VanGaalen (CA) + Cousins (CA)

Atlas, Aarhus, tirsdag den 9. september og Ideal Bar, København, fredag d.12 september, entré: 110 kr

chad7-marc-rimmerChad VanGaalen er et af de mennesker, der holder så mange jern i ilden, at man mistænker manden for at være udstyret med et par ekstra arme. Udover at lave sin egen musik, er han en anerkendt animator og illustrator, og han har også gjort karriere som lydtekniker på blandt andet begge Women-albums. Med nyligt udgivet ’Skrink Dust’ viser VanGaalen endnu engang, at han trods sine mange talenter ikke har negligeret eller glemt sin musikalsk side. Tværtimod har han leveret endnu et skævt og melodisk mesterstykke. Landsmændene i Cousins er med som warm-up, et ligeledes interessant tillæg til den alternative scene i Canada.

_____________________________________________________

L’Obscurite (S) + Två Krig (S) + Prison (DK)

BumZen, Fredag d. 12 september, entré: 40 kr.

10560401_10152365944091275_1176377640103787467_oI en lille, veludvalgt pakkeløsning kan du få fornøjelsen af tre yderst interessante bands fredag aften på BumZen. I grænselandet mellem post punk og new wave befinder svenske L’Obscurite og Två Krig og danske Prison sig, alle sammen på kanten af noget nyt og med afsæt i noget gammelt. Der bliver uden tvivl kamp om plads på dansegulvet denne aften, så kridt albuerne og forbered dig på dyster synth til den lyse morgen.

_____________________________________________________

Amen Dunes (US)

Atlas, Aarhus, lørdag den 13. & HusetKBH søndag den 14. september, entré henholdsvis 130 og 80 kr.

downloadÅrstidens farver går igen i Amerikanske Amen Dunes lavmeldte rockmusik. Bag navnet Amen Dunes er musikeren Damon McMahon, der fra sit hjem i New York skriver sagte men smukke sange. I foråret kom Amen Dunes tredje album Love på Sacred Bones, og den fik ganske retfærdigt fine anmeldelser. Det semiakustiske univers er sparsomt møbleret med en slideguitar her og der og en fjern rytmebox til tider. Damon McMahons let nasale vokal er ubesværet og indbydende. Summen er en stærk melankolsk oplevelse, en kærlig hånd på skulderen eller en tur rundt i New York set gennem ensomhedens kameralinse. På liveklips har Damon McMahon som regel en musiker med på elguitar/slideguitar og en på perkussion, så jeg forventer samme opstilling når Amen Dunes gæster Atlas (sammen med blandt andet Several Things) lørdag den 13. og Huset KBH aftenen efter (sammen med Hand of Dust).

_____________________________________________________

Pow! (US) + Less Win (DK) + The Felines (DK) 

Loppen, Onsdag d. 17. september, entré: 50 kr. i forsalg 

Screen Shot 2014-09-01 at 00.49.54Pow! er ikke ukendte på de københavnske kanter og vender tilbage allerede midt i september efter kun et par måneders fravær fra dansk grund. Med et hårdtslående navn og John Dywers (Thee Oh Sees) pladeselskab i ryggen må man give gruppen, at de har fornuftige odds i et ellers godt fyldt bassin af kæmpende indie-grupper. Heldigvis for dem – og os andre – lever Pow! op til forventningerne og har leveret både dynamiske og underholdende shows ved tidligere optrædener i Danmark. To af live-favoritterne Less Win og The Felines er sjanghaiet som ekstra bemanding, hvilket efter vores mening fuldgør et trekløver af stor format.

YOB (US) + Pallbearer (US)

Voxhall lørdag d. 12. & Loppen torsdag den 18. september, entré henholdsvis 160 og 150 kr.

YOB.WEBYOB er ikke et band af tidsånden. Siden 1996 har Oregon, US, bandet spillet langsomt voksende doommetal, hvor numrene snildt runder 15 minutter. Tiden er rigelig når YOB bygger op med slæbende tunge riffs for at groove solidt igennem. Modsat mange bands med hang til langsom heavy trækker YOB lige så meget på atmosfærisk postrock. På bandets seneste album Clearing the Path to Ascend er stemningens nærmest Pink Floyd’sk når YOB invitere på filmiske rejser ind i jordens indre. Det er musik for folk, der ikke zapper. Live akkompagneres musikken af abstrakte visuals, så koncertgæsterne for alvor kan stene ind i en anden verden. YOB står øverst på spisesedlen, men det er værd at dvæle ved Pallbearer en stund også. Tidligere i år udgav de albummet Foundations of Burden – et doommetal album der fik Pitchfork til at kvitere med 8.6. Forgængeren og debutten Sorrow and Extinction blev udråbt som årets metalalbum af Rolling Stone Magazine. Vi taler metalhype her. Lydmæssist har Pallbearer en mere klassisk metallyd end YOB, og udtrykket kan kort koges ned til atmosfærisk, melodiøs, langsom tungrock.

_____________________________________________________

Natural Child (US) + Halasan Bazar

Loppen, torsdag d. 25. september, entré 65 kr.

download (1)Natural Child spiller ærkeamerikansk 70’er klingende rock, der kan få selv de tværeste udslidte converse eller cowboyboots til at vippe. Selv er drengene i Natural Child alt for unge til at have været i nærheden af 70’erne, men det virker som om, at deres helte Willie Nelson, Bob Dylan og Canned Heat alle har købt en aktie i foretagendet. Selvfølgelig kommer Natural Child fra Nasville, og de har hele deres liv levet af klassisk rock. Måske derfor lyder Natural Child så fjerlette og ubesværede – de er naturlige musikbørn, uden tvivl. Et af tidens bedste og mest produktive minilabels, L.A. pladeforretningen Burger Records, har just udgivet deres seneste album Dancin’ With Wolves, så de er toptunede til at give Loppen et besøg. Danmarks bedst bevarede psychpop hemmelighed Halasan Bazar står for opvarmningen.

_____________________________________________________

KEN Mode (CA)

Stengade lørdag den 27. september. Entré: billig

KEN Mode 2011 Promo Photo 620Kill Everyone Now Mode forkorter det canadiske noiserock band til KEN Mode. Det var de to brødre Jesse og Shane Matthewson, der dannede KEN Mode tilbage i 1999, og siden da har gruppen bidt sig fast i den del af musikverdenen, der nyder kompromisløs buldrende støjrock med hardcore tendenser. Deres bombastiske rock har fået plads på fem studiealbums blandt andet hjulpet til verden af Converge’s Kurt Ballou. Hjemme i Canada har de vundet diverse priser og har utvivlsomt også været med til at inspirere landsmændene og Lappland favoritterne i Metz. KEN Mode spillede en overbevisende koncert i København i 2012, og med endnu et album i posen kan det kun blive godt på Stengade den 27. september.

Fotoet øverst er Amen Dunes live

/Lappland

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s