Koncerter i oktober

sean-nicholas-savage_1Vi siger det tit, men denne måned er vild. En stormflod af udenlandske favoritter rammer ind over landet i godt selskab af danske opkommere. Oktober står i sandhed i koncerternes tegn! Læs med og få et bud på hvor du skal starte og slutte.

_________________________________________________

Spray Paint (US) + Pleasure

Ambassaden, Aarhus, torsdag den 9. oktober, entré 50 kr.

spray paint

Byen Austin, Texas, er et åndehul for fritænkere og kunstnere af alle slags. Den er også hjemby for en musikscene ud over det sædvanlige. En stærk tradition for americana og country som hos eksempelvis Bill Callahan er tydelig, men også garagerock, punk- og syrerock trives i bedste velgående på byens utallige spillesteder. Og så er der Austin’s underlige hul-i-hæk-hund Spray Paint. En trio der ved første lyt nærmest ikke giver mening. Sæt en Spray Paint sang på, eksempelvis en fra deres nyeste album Clean Blood, Regular Acid, og det første der rammer trommehinden er en guitar, der stakåndet, uharmonisk forsøger at følge trommerne, og vokaler der snøvlende blander sig i et umelodiøst mix. Men allerede anden gang begynder deres ironiske nowave at folde sig fængende og nærmest festligt ud. Guitarens underlige søsyge forplanter sig i lemmerne, og hovedet nikker med, mens tekster så absurde som Butthole Surfers’ afsiges. Spray Paint har pakket absurditeterne i kufferter og gæster som det eneste sted i Skandinavien Aarhus, når de sammen med Pleasure spiller på Ambassaden den 9. oktober. Shordword Records står bag ,og du kan læse mere her.

_________________________________________________

Andrew Jackson Jihad (US) + Hornet Leg (US) + Caves (UK) + Rooster

Trøjborg Beboerhus, fredag den 10. oktober, entré: 50 kr.

Andrew-Jackson-JihadFredag den 10. bliver en ordentlig mundfuld for det lille, karakteristiske Trøjborg Beboerhus i Aarhus. 4 for 50 er et tilbud, selv Lars Larsen misunder, og samtidig en pris selv den tyndeste af de tynde studenterpunge kan overkomme. Økonomi til side, bliver aftenen et overvæld af musikalske facetter, hvor alt fra spydig folk til tør tempopunk og gammel skole-rock får lov til at lyde ud gennem højtalerne. Læs mere om amerikanske Hornet Leg her, og undersøg resten på egen hånd. Eller bare kom uden at vide noget som helst på forhånd – der skal nok være en melodi i blandingen, der falder i din smag.

_________________________________________________

Japanese New Music Festival

Jazzhouse, søndag den 12. oktober, entré: 100 kr.

japanJa ja. Det er søndag, du har tømmermænd og er træt. Men søndag aften er det altså ikke en undskyldning længere til trods for, du måske har tilbragt det meste af dagen foran skærmen eller kummen. Måske er dette faktisk den perfekte sindstilstand at udnytte til en lidt anderledes musikalsk oplevelse? Vi ved det ikke, men du kan jo selv prøve det af, når Jazzhouse får besøg af de tre japanske legender Tatsuya Yoshida, Atsushi Tsuyama og Makoto Kawabata. Otte forskellige grupper er med som følge, og alt fra psych-rock, prog, jazz til moderne og klassisk kompositionsmusik får en på sinkadusen. Søndagshjerne eller ej – det her vil du ikke gå slip af.

_________________________________________________

Sean Nicholas Savage (CAN)

 Jazzhouse, tirsdag den 13. oktober, entré: 90 kr.

seanMusik, der betegnes som ’fløde’, kan være mange ting. Mest af alt associerer man det nok med kunstnere som Usher eller R. Kelly, eller en helt tredje. Dog vover vi at påstå, ordet fløde kan anvendes på en helt anden genre eller form for optræden – som eksempelvis canadiske Sean Nicholas Savage. Lappland var fuldstændig blæst bagover af den indlevede, følende sanger, da han sang til dette års Pop Revo. I spændet mellem ’laver han sjov’ og en faktisk forpint kunstnerisk sjæl lever Savage i sin helt egen verden, hvor ingen af førnævnte yderpunkter egentlig betyder noget. Kejtede hoftesvaj samt hæse hvisk forventes på fuld skrue – ikke kun fra Savage, men fra publikum ligeledes. Det smitter, tro os.

_________________________________________________

Mayhem Noise Convention: Headwar (FR) + Les Conférences (FR) + K-Holes Jamband + DöGENIGT (DK) m.fl.

Mayhem, fredag og lørdag den 17. 18. oktober, entré: 50 kr per aften
mayhem_fuglehusEt bred skare af europæiske musikere og kunstnere indtager denne weekend Mayhems altid nysgerrige rum. Fælles for dem er, at de opererer på den eksperimenterende side af musikspektret med larm, drone, ambient, impro, free jazz, avant-garde som fokus. Værd at fremhæve er franske Headwar, der med rockinstrumentering skaber hyperventilerende, manisk støj et sted mellem noiserock, impro og drone. Samtidig har de har ry for at være et af Frankrigs bedste eksperimenterende live-bands. Hvad der ellers kommer til at ske til Mayhem Noise Convention, kan du læse mere om her.

_________________________________________________

Kevin Drumm (US) + Lovens+Schlippenbach Duo (DE)

Jazzhouse, onsdag den 22. oktober, entré: 120 kr / gratis med partout til Actionjazz In Copenhagen

kevinDer er ingen tvivl om, at Jazzhouse d. 22. oktober kommer til at summe af uudslukkeligt rutineret mesterlighed. I forbindelse med arrangementet ActionJjazz In Copenhagen, åbner de dørene op for hvad der med al sandsynlighed bliver en sitrende excentrisk aften, hvor den ustoppelige og hyperproduktive noiseguru, Kevin Drumm, slipper sin stilskabende mur af dystopi-støj fri. Resten af aftenen er i selskab med den tyske free-jazz duo Lovens+Schlippenbach, og med partoutbillet til hele Actionjazz, kan du blot sætte dig forventningsfuldt tilrette, subsidiært må du undvære 120,- hvis ikke du kan holde dig væk.

_________________________________________________

Releaseparty: Total Heels (DK/US) + De Høje Hæle

Stengade, fredag den 24. oktober, entré: 50 kr 

total hEfter at have turneret som gale i Europa med et par 7″ plader i bagagen er det nu endelig tid til, at Total Heels kan fejre udgivelsen af deres første LP. Total Heels gør i velspillet punkrock med et godt skud soul. Indpisker, energisk performer og forsanger Jason Orlovich leverer en solid vokal i stil med Ian Svenonius (The Make Up, Nation of Ulysses) mens orgel og guitarriff flyver ham om ørene. Tilsammen absolut velfungerende og det i særdeleshed live. Ud over alle gæsterne er byens andre hæle, De Høje Hæle, også at finde på Stengade, hvor de disker op med lækker knallertpunk.

_________________________________________________

Shabazz Palaces (US)

Lille Vega, tirsdag den 28. oktober, entré: 150 kr. 

spI 2011 udsendte Sub Pops første hip hop-signing nogensinde, Shabazz Palaces, det bredt kritikerroste album Black Up. Et album der tillagde deres åbenlyse referencer såsom Company Flow, Flying Lotus og Ishmaels egen gruppe Digable Planets, et godt skud rap-nørderi. På den dagsaktuelle opfølger er der skruet ned for nørderiet, men op for graden af coolness. I slutningen af oktober, mere præcist d. 28., kan du opleve de to legesyge og evigt nysgerrige hip hop-hoveder på Lille Vega, og afregne dig fra det for 150 af dine opsparede danske kroner.

_________________________________________________

Shellac (US) + The Thing (NO/SE)

Jazzhouse, torsdag den 30. oktober, entré: Partout billetter – 500 kr (med adgang til alle Actionjazz In Copenhagen koncerter), ellers udsolgt.

shellacSiden ’92 hvor Shellac blev dannet, har supergruppen præget den hårde ende af alternativ rock som få andre. Selv kalder de sig for en minimalistisk rocktrio, men adjektiver som bastant, kompromisløs, støjende og umelodisk forklarer lidt mere. Forsanger, guitarist og tidligere mastermind i Big Black og Rapeman, Steve Albini har altid været en grænsesøgende outsider. Hans knastøre humor og sans for støj værd at lytte til har gjort ham ikonisk. I Shellac er balancen mellem kompromisløs larm og groove en anelse mere publikumsvenlig og har gennem årene gjort Shellac til et band med kultstatus. Dude Incredible er titlen på Shellacs seneste plade, og med den frisk fra pressen giver de en af deres sjældne, men eftersigende fantastiske, koncerter på Jazzhouse den 30. oktober. Før dem spiller ingen ringere Mats Gustavson (Fire! Orchestra m.fl.) noget vild jazz sammen med to ligesindede musikfantomer.

_________________________________________________

Mastermind Fest (Angkor Wrack, Don Saund, Hahn Kult, Infuse Huddle, Narcosatanicos, POWERSOLO, Singvogel, Überkrøppling, War Of Destruction, Yung + Ærkenbrand)

Radar, lørdag den 1. november, entré: 80 kr. 

mastermSelvom denne koncertguide er skabt til at dække oktobermåneds mest uundværlige arrangementer, tager vi os denne gang den frihed at skrive en kort notits om et show, som er så mødepligtigt, at det allerede nu fortjener ekstra opmærksomhed. Det handler om det omfattende megashow d. 1. november, hvor Mastermind Records inviterer til musikalsk sammenskudsgilde på aarhusianske Radar. Aftenen vil byde på et 11-mand højt rockoffensiv af Masterminds fineste medarbejderstab, gamle såvel som nye, og det skal ikke engang koste dig en flad 10’er pr. band.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s