Nye oplevelser i ørehøjde

DopeUd over forkølelse og våde sko bringer efteråret også mange gode ting med sig. Det er højsæson for nye udgivelser. Vi giver vores bud på hvilke musikalske vitaminpiller, der er værd at investere i.

 

_______________________________________________________

Du har måske set ham bag trommerne for San Francisco bandet POW!, der har spillet ikke så få koncerter herhjemme det sidste halve år. Men Seth Sutton er mest styrmand og kaptajn på garagepunk skuden Useless Eaters. I 2008 fik Jay Reatard færden af Seth Suttons projekt og inviterede Useless Eaters med på turne. Som Jay Reatard er Seth Sutton særdeles produktiv med fire LP’er og 15 singler plus det løse bag sig. Næste udgivelse er LP’en Bleeding Moon, som udkommer på Castle Face records den 7. oktober. Her er singlen Out in the Night:

______________________________________________

Ought har med deres debutalbum More Than Any Other Day vundet mange hjerter. Deres kantede og intelligente postpunk er både positiv og intelligent skruet sammen. Det viser de igen på første skæring fra deres EP Once More With Feeling, der udkommer den 28. oktober via Constellation. Nummeret hedder Pill, og er en del af en sampler for nye udgivelser fra netop Constellation Records. Pill starter 10 minutter inde i mixet, og forinden kan du høre Last Ex og Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche.

______________________________________________

De to Brooklyn bands Big Ups og Washer har slået pjalterne sammen og udgiver en split 7″ den 18. november via Exploding in Sound Records. Hvor Washer læner sig mod løst spillet 90’er dagdriverrock, er Big Ups anderledes indignerede. På nummeret Rash fra den kommende split blandes hårdtslående posthardcore med spoken word emotendenser. Nuancerede følelser er der ikke tale om. Mest vrede. Giv den et lyt herunder.

______________________________________________

Roomrunner udgav for et års tiden siden pladen Ideal Cities, der var tydelig inspireret at grungebølgen, som den lød inden den blev allemands eje. På deres nye EP Seperate tyder nummeret Chrono Tiger på, at de har skruet tiden et par år frem med referencer til Polvo og Weezer. Roomrunner er her anderledes melodiøse, mens mudrede men kringlede guitarstykker stadig bærer sangene. Ep’en udkommer 21. oktober via Accidental Guest

______________________________________________

Dope Body er et fire mand stort kraftværk. Deres entre var en borderline mixtur af funky hårdrock hen ad tidlig Faith No More ramt af en støjrocklufthammer. Nu et par albums senere er deres stil stadig udefinerbar. Støjende, kaotisk og elektrisk. Lifer er titlen på deres nye album, der udkommer den 21. oktober på Drag City. Nummeret herunder er derfra og hedder Hired Gun.

Øverst: Dope Body

/Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s