Video Fredag

screen-shot-2014-08-22-at-9-57-28-amDenne håndfuld videoer er løst sammensat uden andre fælles kriterier andet end, at hver sang repræsenterer et band, du burde høre meget mere, end du gør. Videoerne er funklende nye eller lidt ældre. Men alle er flotte. Fra Shabazz Palaces til Sebadoh – god fornøjelse.

 

Halasan bazar – Tin Foiled

Nogle gange fatter vi ikke helt, hvad godt er herhjemme. Et eksempel fra vores egen baghave er københavnske Halasan Bazar, der spiller genial psychpop boltet solidt sammen af eminente melodier. At gruppen ikke fylder æteren oftere eller pryder nogle musikmagasin undrer. Anyway, sangen Tin Foiled herunder er fra kassettebåndet Moon Glyph fra 2012, der netop er blevet genudgivet på vinyl. Nu ledsaget af en video.

Sebadoh – All Kinds

EP’en All Kinds opfylder ikke aktualitets kriteriet. For nyligt dukkede den op mellem en stak Thrasher blade hjemme på min reol, hvor den havde forputtet sig alt for længe. Jeg smed den på og blev ramt af total fjolleglæde. Titelnummeret All Kinds fra 2012 Ep’en er sådan et nummer, der forstærker en glad følelse flere hundrede gange. Sebadaoh lavede en video til den i 2013, der indrammer sangen ret godt.

King Tuff – Black Moon Spell

Black Moon Spell med King Tuff er derimod en helt frisk udgivelse. Singlen derfra bærer samme navn og er blevet filmatiseret af Jared Eberhardt. Det er en beskidt bluesy garagerock lussing, der leder tankerne hen på White Stripes heydays. Videoen er rock’n’roll tableau fuld af alt hvad der er awesome. Slanger og dødningehoveder eksempelvis.

La Luz – Big Big Blood

I vores koncertguide for oktober glemte vi at inkludere La Luz, der gæster Huset-KBH den 18. Det var dumt, for La luz fortjener opmærksomhed både for deres debut It’s Alive fra 2013 og for deres live-optrædender. Pigegruppen blander surf og garagerock med lækre vokalharmonier på den mest naturlige måde. Videoen til sangen Big Big Blood er en horrorfilmhyldest af de sejere.

Shabazz Palaces – # Cake

Duoen Shabazz Palaces var Subpop’s første hip hop signing. Shabazz Palaces take på genren er legende og psykedelisk med mindre fokus på rap og mere fokus på lydtæppet bag. Det er dragende som lidt andet hip-hop og helt genialt. Shabazz Palaces gæster Vega denne måned, og derfor skal videoen til #Cake fra Lese Majesty med her. Det er ikke albummets bedste, men den viser duoens lyst til at afsøge grænser.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s