CPH:DOX

DSCN0964Snart overtager CPH:DOX hovedstaden med en flod af håndplukkede dokumentarfilm. I år er det med over 250 film på programmet. En del af disse dokumentarer sætter musikkulturen under lup. Samtidig har CPH:DOX kurateret en række bands, der optræder med en visuel overbygning. Vi har kastet et blik på programmet og skrevet en rute gennem dokujunglen.

___________________________________________________________

Som en del af Audio:Visuals starter filmfestivalen ud med at præsentere os for amerikansk popkultur kørt gennem en garagerock-kødhakker. Black Bananas (US) opstod i asken af 80’er kult støjbandet Royal Trux. Men i denne konstellation er der ingen fine fornemmelser for genrekonventioner. Black Bananas fylder gerne på med elektronisk kitch og et spark røvrystende rytmer mens forsangerinden Jennifer Herrema giver den op i front. Koncerten foregår på Loppen den 5. november, og vil være akkompagneret af visuals af en art. Det koster 100 kr. inklusiv opvarmning fra danske Spost. Læs mere her

___________________________________________________________

Dagen efter bliver det hyggelige kommunale beboerhus Osramhuset på ydre Nørrebro ramt af black metal af den fineste slags. Danske Solbrud har inviteret videokunstnerne Jens Lee Jørgensen og Anders Thiel til at lave unikke visuals og lys, som giver publikum et sjældent indblik i dette danske metal succesband. Genren black metal er blevet revitaliseret de senere år af især amerikanske bands. Solbruds take på genren skiller sig ud med en iboende melodiøsitet, der dog ikke rokker ved genrens karakteristika: lynhurtigt simpelt trommespil, hylende guitarer og hæs, hvæsende vokal af den barske type. Det er den 6. november på Osramhuset, det foregår. Læs mere her. Pris 75 kroner.

___________________________________________________________

A City is an Island er en lille håndholdt film om musikscenen i Montreal, som den ser ud lige nu. Vi møder Mac DeMarco, Sean Nicholas Savage, Spencer Krug (Wolf Parade, Sunset Rubdown, Moonface), Tim Hecker og Raphaelle Standell-Preston (Braids, Blue Hawaii), der hver især er en del af dette vitale musikmiljø, der gennem de sidste 15 år har beriget os med bands fra Goodspeed You! Black Emporer til Grimes. Helt i musikkens ånd tager Timothy George Kellys splinternye DIY-film os med til pop-up-shows på hustage, i metroer, på legepladser og toiletter, skriver DOX om filmen. Efterfølgende giver Blue Hawaii en lille forsmag på, hvad der rører sig i Montreal med et dj set. Det sker på Cenimateket den 7. november og koster 85 kroner. Mere info her og et gåsehudsfremkaldende nummer under.

___________________________________________________________

Den 8. november er der premiere på en ny dokumentar om den amerikanske singer/songwriter Elliott Smith. Med sin særegne store stemme og på overfladen sløsede guitarsange blev han en art grungebølgens Bob Dylan. Ganske tragisk begik Elliott Smith selvmord ved angiveligt at dolke sig selv i hjertet som følge af depressioner, stof- og alkoholmisbrug. Dokumentaren Heaven Adores You skabt af Nickolas Dylan Rossi efterfølges af en musikalsk hyldest fra The New Spring, Chorus Grant, Broken Twin, Maggie Bjorklund, Indians og Spillemændene (solo). Det går ned på Bremen. Mere info her, en trailer under og en pris på 85 kr.

___________________________________________________________

Væk med fedtet og ind til benet har været sloganet for Iceage. Men som gode bands gør, forandrer punkkvartetten sig heldigvis, og på deres seneste album Plowing Into the Field of Love viser de andre grandiøse sider af sig selv med varieret instrumentering. På Aveny T teater kan kvartetten opleves på en anderledes måde. DOX skriver: Én lang betontunnel og et heftigt lysarsenal udgør den scenografiske baggrund, (…) når det fire mand høje Iceage indtager den prominente Frederiksberg-scene for en aften. Til at nytænke scenografien har bandet allieret sig med den anerkendte kunstner og scenograf Christian Friedländer som visuel styrmand og garant for et lyslevende sceneshow. Forinden løsner Puce Mary stemningen med isnende noise og drone, som en af de førende musikere indenfor genren lige nu. Det foregår den 10. november og koster 120 kr. Mere info her.

___________________________________________________________

Af alle de nye danske punkbands der med rette farer ud over landets grænser, skiller Less Win sig ud. Fra at skrive vanvittig fængende postpunk med Manchester-klingende lyd bevæger de sig roligt men målrettet mod en kompromisløs no-wave støj, hvor musikaliteten er intakt, men melodierne gemt et par sedimentlag nede. Less Win svinger det røde klæde, muletaen, på scenen i Dome of Visions på Kalvebod Brygge, mens matador og tyr mødes. Billedmontagen Traje de Luces er en visuel hyldest skabt af fascination og foragt for tyrefægtningen. Montagen bliver vist mens trioen spiller materiale fra deres kommende album, der udkommer på Big Oil Recording Company inden længe. Arrangementet finder sted den 16. november og koster 50 kr. Mere info her.

Øverst – screenshot fra Heaven Adores Him

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s