Moon City Boys

mcbDer var engang, hvor et simpelt riff og en stærk sanger/sangerinde i front var hovedingredienserne bag et kæmpehit. Sidenhen kom der flere bands til og både sangskrivning og lydbillede blev udfordret og udforsket. Heldigvis findes der stadig bands, som hylder det stærke og umiddelbare. Moon City Boys er et dejligt eksempel herpå. Alt det ovenstående er selvfølgelig møntet på dette svenske firkløver, der overhaler alle indenom med underspillede anthems og en vældig smittende lyd.

Hvis lo-fi og diy rock havde været en ting sideløbende med new wave og power pop, havde Moon City Boys nok stået forrest på bølgen. I stedet spiller de årtier senere og vinder hjerter ét efter ét. Dette skal ikke forstås som en dvælen ved fortiden. Nærmere at MCB har en dejlig, personlig lyd uden at de mærkbart gør andet end at lave sange og spille dem efter bedste evne og i samme ånd som deres favotitbands.

Som nævnt er der anthems på programmet. Bandets seneste livstegn, 7″eren Rockets/Stranger fra september, åbner med en ordentlig en af slagsen. Den handler efter alt at dømme om håbløs kærlighed. Nærmest tænkelige slægtning hertil ville umiddelbart være et møde mellem Velvet Underground og Blondie. Men lidt modvilligt fristes man også til at sidestille dem med amerikanske Ex Hex og canadiske The Courtneys – som udover lydmæssige fællestræk alle består udelukkende af kvinder med noget på hjerte. Snakken om bølge eller ej overlader jeg til nogle andre.

Det er stærke sager vi har med at gøre, kan der ikke herske tvivl om. Det endnu unge band skal en tur til SXSW i Texas og sparke hul til omverdenen, og alt andet tyder da også på, at vi får meget mere at se til de kære stockholmere i fremtiden.

Du kan hjælpe dem på vej ved at snuppe deres 7″er her.

Videoen til åbningsnummeret kan ses herunder.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s