Koncerter i december

jmascisshirtDer er mange måder at gøre sig klar til den kommende måned på. Mest af alt handler det om at væbne sig med tålmodighed, spænde bæltet ud og holde hovedet nede, mens juleindkøbene færdiggøres. Heldigvis er december fyldt til randen med gode koncerter, der kan aflede din opmærksomhed fra juleræset. Udbudet byder på release-shows, en håndfuld debutanter, et par tunge drenge og en helt ny koncertklub. 

 

 

Trust + Papir + Tvivler

Salon:Pissoir, Børneteatret, 6. december, entré: 50 kr.

1510408_809921969051279_9040191775473156339_nEn udgivelse, en debutant og en gammel kending er, hvad den første lørdag denne december byder på. Udgivelsen serveres af Trust, der har holdt sig tavse i et par år, men nu er klar med endnu en skive. Debutanten er det nye københavnske band, Tvivler. Her tæller vi medlemmer fra blandt andet Lack og Town Portal, et projekt de selv beskriver som følgende: ‘Tvivler er en guitar, et trommesæt, en bas og en stemme. Der bliver trukket inspiration fra d-beat punk og støjrock. Det er melodisk. Det er hurtigt. Hver sang er kogt ind til essensen. Der bliver sunget på dansk’. Og sidst men ikke mindst trioen Papir, som jævnligt sniger sig ind i spaltepladsen her på Lappland. En noget udsøgt sammensætning efter vores mening, og selvom vi ikke har for vane at love succes på forhånd, tror vi, at den er næsten sikker her.

Jambinai (KR) + The Shaking Sensations 

Loppen, 11. december, entré: 120 kr.

Jambinai-Picture-1Langt væk fra danske havremarker og sildemadder finder vi Jambinai. Med afsæt i deres sydkoreanske rødder spiller de fandango med hvad end, der falder dem ind. Resultatet er en udvikling, der favner alt fra støjrock til jazz til mathrock. Udvikling er her kodeordet, for Jambinai er allermest kendt for et medrivende live-show, der til enhver tid skifter kostume i tilfælde af, man tror, man ved, hvad der skal ske. Denne aften supporter danske post-rockere The Shaking Sensations.

Secret Life + Tears 

Ambassaden, Aarhus, 12. december, entré: 40kr. 

Hvis du i længere tid har ment, at den danske musikscene har savnet hypermelodiske popsangskrivere og dansevenlige keyboardbangers, bør du d. 12. december få fingeren ud. Shordwood Records præsenterer nemlig to af landets friskeste navne, når de inviterer københavnske Secret Life, samt lokale Tears indenfor Ambassadens vægge. Selvom begge bands ikke megen erfaring har i disse konstellationer, tæller de både medlemmer fra Happy Hookers for Jesus, Bed Bugs, Pleasure og Less Win, så helt uerfarent kan det ikke blive. Vi glæder os!

Les Big Byrd (SE)

Ideal Bar, København, 12. december, entré: 120kr.
Radar, Aarhus, 13. december, entré: 100kr.

original13. december er dagen hvor den italienske Sankta Lucia hyldes. Det er samtidig sidste dag på året, hvor solens himmelvandring forkortes. I Aarhus står aftenen i rockens navn. At man efterhånden vader i shows i Aarhus vidner om den gunstige musikkultur der hersker i den jyske hovedstad. Samme aften som Ceremoni Nummer 1 på Trøjborg har festival-/koncertgruppen FLUX i den anden ende af byen gjort klar til fornemt besøg. Den svenske allstar-indie/psych/pop-gruppe Les Big Byrd udgav tidligere i år det roste debutalbum They Worshipped Cats på Anthon Newcombes A Records og gæster nu henholdsvis Ideal Bar i København og Radar i Aarhus. I Aarhus slår de pjalterne sammen med instumental-krauterne Papir fra København og det lokale psychband Morgan Square.

Tile Breaker + Transit Pop + Spines + Shocking White

Trøjborg Beboerhus, Aarhus, lørdag den 13. december, entré: 30 kr.

ceremoniDen nye koncertklub SEKTEN åbner op for Ceremoni Nummer 1 på Trøjborg Beboerhus med intet mindre end to debutkoncerter. Tile Breaker er det seneste skud på Aarhus’ evigt voksende stamme af nye bands og består af medlemmer fra Tears, Pleasure, Transit Pop og Snaredrum. Bandet har en tilbagelænet, melodisk, vinterkold lyd og er i folkemunde hørt hyldet som slowcore. Nok er sangene sløve, men gruopvækkende opbygninger og sparsomme, fængende vokallinjer gør dem til hjemsøgende ørehængere. Herudover debuterer københavnske Spines, som spiller en slags catchy, ekvilibristisk postpunk. Deres EP, som udgives på bånd samme aften af SEKTEN, forværrer bestemt ikke forventningerne til koncerten. Foruden de to debutanter spiller randrusianske Transit Pop. Om det poppede megahit Static Walls/Transient View, der blev luftet på internettet i oktober, er en varsling om nye græsmarker for firkløveret vil vise sig. Sidst men ikke mindst er de aarhusianske støjrockveteraner Shocking White tilføjet.

J Mascis (US) + Jørgen Teller

Vega, torsdag den 16. december, entré: 160 + gebyr

J-MascisIndierockens silverback over dem alle J Mascis har været spydspidsen af alternativ rock gennem årtier.  I 80’erne og 90’erne som guitarist i Dinosaur Jr. introducerede han guitarsoloen for indierocken efter fyrer med højt hår og spandexbukser havde drevet den disciplin langt ud på et sidespor. Hans fuzz-fyldte soloer er kanoniseret på et væld af ikoniske albums både i Dinosaur Jr. og som solist. På Mascis seneste soloudgivelse Tied To a Star (Subpop, 2014) er det den akustiske guitar, der får pryglet strengene på bedste singer/songwriter maner. Hvordan det fungerer live, kan du finde ud af den 16. december på Vega.

Infuse Huddle – album release

Hovedbiblioteket i Krystalgade, torsdag den 18. december kl 18.30, gratis

infuse“We are celebrating the release of our debut album in the least rock ´n roll place we could think of. Come, have a beer and lie about books you read,” skriver Infuse Huddle på deres facebook om deres releasefest på Hovedbiblioteket. Et fantastisk valg af location for et band, der ironisk snor sig uden om alt det klicheagtige, der hører med til at spille i et rockband. Alexander “Fnug” Olsen synger og spiller guitar i Infuse Huddle og er samtidig en del af det genopståede band Girls Seeker. I begge tilfælde fornægter han og hans slæng det umiddelbart æstetisk lækre til fordel for bøvet humor i kitchet indpakning. Se blot coveret til Infuse Huddle s/t eller kast blikket på en af trioens musikvideoer. Infuse Huddle går umiddelbar til stålet med en guitar-bas-trommeopsætning og lander i et grungepunk grænseland med quiet/loud sangstrukturer og febrilsk råbende mumlevokal. Det er så godt, at man må grine.

Run the Jewels (US) 

Pumpehuset, den 19. december, entré: 225 + gebyr

Run the Jewels er hvad man kalder en ægte supergruppe. To af tidens mest prominente hip hop-navne, Killer Mike og El-P, har nu for anden gang slået hovederne sammen og udsendt flere af deres dødbringende lydmissiler. Og det er netop med dette nye album i rygsækken, Run the Jewels 2, at de besøger Danmark, og mere præcist Pumpehuset, d. 19. december. Lad os ikke turde andet end at sige, at det kun kan blive en helt hovedrystende vild aften!

/Lappland

Billedet øverst er J Mascis

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s