Prison

10599472_424437714361551_5456098885493495404_nFængsel kan både betyde frihedsberøvelse og være en betegnelse for den institution, hvor frihedsberøvelsen finder sted. Med denne definition kan vi begynde at snakke om det Københavnske band, Prison.

 

 

 

 

Prison er et nyt band fra den københavnske queer scene med kun 8 måneder på bagen. Bandet,der beskriver dem selv som dreamy queer feminist migrant synth wave, består af 3 personer. Zosia på vokal, trommemaskine og keys, Ale på guitar og keys og Anika på bas. De har base i København, men man skal hele verden rundt for at finde deres land af oprindelse, fra Canada til Australien og så til Polen og tilbage til København, hvor det hele startede.

Siden de spillede deres debutkoncert d. 16. april i år, har de udgivet et demo bånd (udsolgt) og været på en måned lang Europa-tour med kun en snes koncerter i baglommen. Det kræver mod, vilje og nosser, hvilket er noget, de 3 individer i dette band har masse af.

Med deres navn, Prison, sætter de fokus på den situation, de selv står i, men som mange andre også står i. Nemlig et samfund der bliver ligesom et fængsel, hvor man netop bliver berøvet sin frihed, bare fordi man er alternativ, queer, ser anderleders ud eller har en seksualitet, som skrider ved siden af normen. Ikke at vide sig sikker på, hvad der vil kunne ske, når hoveddøren smækker bag dig, og du rammer byens gader og stræder, og om det er den dag, skældsord vil flyve om ørene på dig, eller et slag tørre tæsk venter rundt om hjørnet. Det er en utryg virkelighed, men en virkelighed for mange mennesker over hele kloden.

Med deres musik skaber de et dystert drømmende univers, hvor du nærmest bliver hypnotiseret af den fængende vokal, der i øvrigt for det meste er på polsk, og du finder dig selv lammede af små kolde guitar licks og en stabilt hårdt pulsende bas. Musikken får dig til at tænke på sound-tracket til twin peaks og franske cold/new wave bands som Kas Product, Baroque Bordello, Guerre Froide, Norma Loy, Roth, Scorpion Violente og Noir Boy George. Men Prison er ikke et typisk cold wave band. De har formået at skabe en unik lyd, som svæver imellem cold wave, new wave, punk og synth-pop. For at kunne beskrive det bedst, vil jeg tage brug af bandets egen betegnelse af dem selv: Synth wave. For det er i virkeligheden, dét det er, for en 10´er blandet af 80´ernes wave sub genrer, tak.

Mere info på bandets Facebook. Lyt til Prison her:

Indlægget er skrevet af Myre Knudsen. Artiklen kan også findes i Lappland Zine II

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s