Koncerter i januar

AWE Cymbals 2Længe før den gregorianske kalender blev indført i norden kaldte vikingerne januar for glugmåned. Glug som i glughul, altså kighul, forstået sådan at her kunne man se ind i det nye år. På Lappland glugger vi også ind i det nye år, og vi kan lide det vi ser. På trods af måneden er notorisk koncerttør, er der veldrejet amerikansk indie og energiudladninger i 1000 watts klassen i sigte foruden glitter-synth med melankolske undertoner og verdensberygtede liveshows. Godt nytår!

 

Salon:Pissoir m. Time Masters + Microbes + KENNI

Christianias børneteater, lørdag den 10. januar

10173597_821312887896844_2364374021315755473_nEndnu en gang byder Christiania-eventet Salon:Pissoir velkommen til et line-up, som vi gerne vil give et opråb i vores kalender. Time Masters, som sidste måned optrådte på Ungdomshuset, har allerede vundet rosende ord i københavnske munde. Vi bevæger os i Lynch-lignende kitsch synth (tænk alternativ titelmelodi til Twin Peaks), som yderst velvilligt har rullet sig i effekter fra top til tå. Resultatet er et ensemble af glitter, glam og slørede konturer, der på den ene side får gang i hoftesvajene, og på den anden side kniber en tåre i øjenkrogen. Denne aften kan du også opleve Microbes og KENNI, så der er nok af gode sager at fylde øregangene med denne lørdag.

 

Hemgraven (SE) + Dolores Haze (SE) + Lady Jerks

Ungdomshuset, lørdag den 10. januar, entré 50 kr.

10599227_727923373969870_2027830022608232674_nEr ovenstående lige glitter nok for dig, har Ungdomshuset og Totentanz sørget for, at du kan komme i et lidt mere dystert selskab selvsamme lørdag. New Wavet post-punk kommer til at lyde ud af højtalerne, når svenske Hemgraven indtager scenen, mens landskvinderne i Dolores Haze står for den lidt mere flabet, uden-så-meget-pis portion af underholdningen. Derudover spiller københavnske kollektiv Lady Jerks også, en velvalgt afrunding af en aften med masser af rock, der rammer de helt rette steder.

 

Deers (ES)

Vega, søndag den 18. januar, entré 130 kr.

deersDet spanske garagepop-fænomen Deers har fået en hel del velfortjent medvind i deres korte levetid. Her er tale om en pigeduo, bestående af Ana Garcia Perrote og Carlotta Cosials, som forvandles til en kvartet i live-sammenhæng. De blev dannet i Madrid i 2014 og to singler og en masse international omtale senere svinger de altså forbi Vega. Forvent strandhumør og pophits skudt fra hoften.

 

When Copenhell Freezes Over 2015 – Fossils + Night Fever m.fl.

Vega, lørdag den 24. januar

fossilsDen københavnske metalfestival Copenhell præsenterer i samarbejde med Vega og Music Export Denmark for tredje år i træk nye danske metalhåb for publikum og udenlandske branchefolk. Det sker på Lille Vega lørdag den 24. januar, hvor blandt andet Fossils og Night Fever er på plakaten. Fossils fra Aarhus spiller buldrende instrumentalrock på voldsom sammentømret vis, som det kom til udtryk på pladen Fleshhammer fra 2014. Ud over er Fossils er københavnske Night Fever nødvendige at dvæle ved. Nok er bandet med rødder i Ungdomshuset mere et hardcoreband end et metalband. Men med det fremragende album Vendetta fra 2014 i ryggen er Night Fever svære at komme udenom – også for metalfans. Desuden spiller Hexis, Förtress, Deus Otiosus og hollandske Paceshifter også – sidst nævnte som en udvekslingsaftale med den hollandske branchefestival Buma ROCKS.

 

Cymbals Eat Guitars (US)

Radar, Aarhus, tirsdag den 27. januar, entré 90. kr
Loppen, København onsdag den 28. januar, entré 100
Nothern Winter Beat,  Aalborg, den 29., 30. eller 31. januar. 

siren_cymbalseatguitars-05Tilbage i 2007 dannede den ganske unge sanger og guitarist Joseph D’Agostino bandet Cymbals Eat Guitars med en high school ven og et par teenagere, han fandt gennem Craigslist (den amerikanske udgave af Den Blå Avis). Halvandet år efter udgav bandets deres debut ‘Why There Are Mountains’. Et album der ikke fornægter sine inspirationskilder som Modest Mouse og Built To Spill. Men med finurlige kompositioner, hvor stille øjeblikke flækkes af hvinende guitarer og D’Agostino’s vibrerende ungdomsvokal, tilføjer Cymbals Eat Guitars deres eget twist på klassisk amerikansk indierock. Bandets tredje album ‘Lose’ udkom tidligere i år til stor anmelderros. Sangskrivningen er stadig kompleks og energiladet men med nye musikalske new wave referencer, som det kan høres på nummeret Chambers. Sangen der er vedhæftet her, ‘Warning’, er en mere klassisk Cymbals Eat Guitar sang, der emmer af overskud og indieriff. Hvis Cymbals Eat Guitars lyder bare det mindste tiltalende på papiret, så begiv dig ud på Loppen den 28. januar, hvor firkløveret spiller koncert. De skulle være en oplevelse på en scene. Opvarmningen er danske Feel Freeze, der gør i luftig indiepop.

 

Dope Body (US)

Loppen, fredag den 30. januar, entré 60 kr.
Northern Winter Beat, Aalborg, 31. januar

Dope BodyI godt 7 år har Baltimore-gutterne fra Dope Body designet lyd med ét formål: at være larmende som bare fanden. Et mål mange sætter sig for – og vellykkede eksekverer – uden yderligere ambitioner om andet et blot dette. Dope Body’s ‘Lifer’ fra sidste år bevidner om et dybdeborende kendskab til opbygningen af larm, så den transcenderer sin oprindelige funktion som blot larm. Energisk og imponerende trommespil fylder i lydbilledet, mens eksperimenter med høj og lav intensitet udfoldes for dine ører. Og ikke nok med at Dope Body har styr på det med larmen, dertil rygtedes de at have talent for uforglemmelige og hårdtslående liveshows.  

 

Northern Winter Beat festival 2015 – Peter Hook + Ice Age m.fl.

1000fryd, Studenterhuset m.fl., Aalborg, 29.-31. januar, entré 200 kr.

Northern-Winter-Beat-2015--1Ved januars udgang løber den aalborgensiske festival Northern Winter Beat af stablen for tredje gang og med et imponerende program, der formår at være både alsidigt, ambitiøst og fokuseret. I første omgang er det lykkes at samle en betragtelig del af cremen af dansk rock (De Høje Hæle, Ice Age, Narcosatanicos, Gooms, Lower, Yung, Communions) under ‘ét tag’. Herudover er der en håndfuld opsigtsvækkende internationale navne på plakaten. Peter Hook (Joy Division, New Order) kommer forbi og agerer dj, støjrockfavoritterne Dope Body fra Baltimore laver larm, tyske Warm Graves leverer sfærisk postrock og det prominente NY-band Cymbals Eat Guitars vil demonstrere eksistensberettigelse. Alt i alt tegner sig et billed af en festival der længe er både et besøg og en rejse værd.

Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s