Videoer omkring et årsskifte

shabazz-palaces-forerunners-foray-1Inden vi vender os helt mod nye horisonter, dvæler vi lige en ekstra stund ved årsskiftet. Vi har valgt seks videoer, der ud over at være æstetisk appellerende eller på anden vis øjenindbydende, også repræsenterer favoritter fra udgangen af 2014 og begyndelsen af dette år. God fornøjelse.

Dean Blunt, den ene halvdel af Hype Williams, udgav i 2014 soloalbummet Black Metal. Albummet er det tætteste, Dean Blunt er kommet på en egentlig popplade. Et mærkværdig mix af samples, strygere, jangly guitar, droner og Blunt’s særegne vokal. Lush hedder åbneren på Black Metal, og til det nummer har Dean Blunt lavet en hyldest til The Verve’s Bitter Sweet Symphony ved at slentre ned af Hoxton Street i London, ligesom Richard Ashcroft gjorde det i 1997. Videoen stopper temmelig pludselig – sådan er det vist bare. Hvis du har brug for mere Dean Blunt, så tjek dette nummer også.

Sean Nicholas Savage smøg sig ind i hjertekulen på hele Lappland redaktionen i 2014 med pladen Bermuda Waterfall. Den canadiske popdreng skaber følsom fløde til øregangen med et skævt tvist. Videoen til nummeret Empire fanger essensen af mr. Savage præcist, når kitsch og dybfølt r’n’b mødes.

Shabazz Palaces var også ude med en fantastisk plade i 2014, albummet Lese Majesty. Til den stemningsfulde Forerunner Foray har labelkollegaen fra Subpop Records, Chad Van Gaalen, skabt en video, der helt sikkert også ved udgangen af 2015 må stå som en af årets flotteste.

Alex G, en ung knøs fra Philadelphia, fik med albummet DSU sidst i 2014 folk med hang til 90’er indie til at spidse ører. Hans melodiøse ungdoms-spleen kommer til udtryk som de fineste popsange med nik til Elliott Smith og Built to Spill. Nummeret Harvey fra DSU-pladen har fået en billedside i bedste bedroom stil.

Viet Cong har fået hele min krop til at gå i selvsving i store dele af det forgangne år. Deres debut LP er på gaden den 15. januar 2015, og derfra kommer sangen Continental Shelf, der godt nok også figurerer på vores årsplayliste, men med denne creepy video er der ingen vej udenom.

Cymbals Eat Guitars er med deres tredje album Lose ikke længere et band med den samme nyhedsværdi. Derfor har albummet heller ikke fået den opmærksomhed det fortjener, for det er et voldsomt godt guitarindie album. I videoen til Warning har en flok young guns overtaget instrumenterne.

/Troels

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s