Koncerter i februar

IMG_4877Nok er det koldt, gråt, vådt og alt det der, men selvom februar ikke vejrmæssigt er det mest indbydende, så er koncerterne det i høj grad. Måneden kommer til at byde på alt fra legendarisk drone metal til kærlighedsfest og debutkoncert, og så en håndfuld danske perler både på den københavnske og aarhusianske front. Her er en mindre oversigt over lidt af det hele.

Watter (US) + Holy Son (US) + Lilacs & Champagne (US)

Loppen, tirsdag den 3. februar, entré: 110 kr.

Emil amos Holy Sons.jpg Holy SonsEt amerikansk trekløver af dimensioner gæster allerede på tirsdag København. Baglandet er i hvert fald i orden, når vi tæller medlemmer fra bands som Slint, Om og Grails. Musikken er lidt en blandet landhandel og varierer fra dyster psych til atmosfærisk pop til sampling og 60’er-soundtrack. Der er lidt af hvert og noget til alle.

Himmelschiff Excelisor + BRODER + Stupor + Sharku

Mayhem, torsdag den 5. februar, entré: 40 kr.

10151361_669149213131142_422302417_nHvis du lider af vinterdepression, sløvsind og generel dovenskab, skal du nok få blæst noget energi i kroppen, hvis du møder op på Mayhem næste torsdag. Det bliver hårdt, højt og hæsblæsende. Uden nogen form for kompromis er både Himmelschiff Excelisor (første koncert nogensinde) og BRODER i-dit-ansigt støj med den helt rigtige form for nerve. Smid 40 kroner i døren, så støtter du også en portugisers rejse hele vejen til det kolde nord.

Infuse Huddle + Big Mess

Mayhem, fredag d. 6. februar, entré: 30 kr.

infuseHvis du ikke kender Infuse Huddle, så er det på tide at komme i gang. Trioen har rødder i øvelokalefællesskabet på Mayhem og i synth-weird-pop-gruppen Girl Seeker og spiller en skæv omgang punkrock med 90’er alt. rock tendenser. Med sig på hjemmebanen har de det nye københavnske punkband Big Mess, der ikke er bange for en god popmelodi. Go nuts. 30 kroner. NB: Infuse Huddle spiller også på Mayhem den 12. februar med J.E. Useless, Egtvedpigen og Asger Overgaard.

Naomi Punk (US)

Loppen, torsdag d. 10. februar, entré: 90 kr.

Trøjborg Beboerhus, Aarhus m. Tilebreaker, lørdag den 14. februar, entré: 50 kr.

naFor første gang gæster amerikanske Naomi Punk Danmark i forbindelse med deres turné i kølvandet på albummet Television Man (Captured Tracks 2014). Gruppen fra Olympia/Seattle har fundet deres egen sejlende punklyd med surf og grunge inspiration, og ligger i god tråd med andre bands fra egnen som Milk Music og Broken Water. Live i Aarhus får gruppen solid støtte af Tilebreaker, der er et nyt band bestående af medlemmer fra Snaredrum, Tears og Transit Pop. Nogen kalder det slowcore, andre kalder det bare godt.

Tvivler + Nosebleed

5e (Slagterhusgade 5e, Kødbyen), torsdag den 12 februar, entré: 50 kr.

stofStof til Eftertanke hedder dette arrangement, hvor to særdeles støjende bands giver den op, mens forfatter Aysar Al-Saifi reciterer tekster fra værket “Collective Dictionary”, der omhandler opvæksten i en palæstinensisk flygtningelejr. Tvivler trækker inspiration fra d-beat punk og støjrock. Det er melodisk. Det er hurtigt. Hver sang er kogt ind til essensen. Der bliver sunget på dansk. Nosebleed er et nyt band fra København. Det er Jens på trommer, Adrian på bas, Silas på guitar og Philip på vokal. Det er punk, klaustrofobisk og støjende. Gaffa sagde: ‘Det er ikke kønt, men det vækker med garanti naboerne‘.

Viet Cong (CA) + Absolutely Free (CA)

Loppen, torsdag den 12. februar, entré: 100 kr.

vietcongFørst med live-båndet/Lp’en Cassette og nu med debuten Viet Cong har den canadiske kvartet markeret sig som et af tidens mest spændende nye rockbands. Deres afsæt er 60’er garagerock, britisk postpunk og amerikansk 90’er indie, og resultatet er ret vildt. Bandet blev dannet i asken af Women og tæller desuden guitaristen fra Chad VanGaalens live-band. Med sig på Loppen bringer de Toronto bandet Absolutely Free. Om sig selv skriver de: “A poly rhythmic berbere stew swung from an I beam, knit in a sauerkraut sweatshirt printed with a constellation map made in ascii”. 

Valentine’s Day With Northern Electronics & Posh Isolation

Mayhem, lørdag den 14. februar, entré: 50 kr.

puce-mary-webChokolade, blomster og romantisk komedie i biffen versus fuldstændig proppet smadderfest på Mayhem? Måske et svært valg for nogle, men ikke for os her på Lappland. Mayhem danner rammen for årets kærlighedsfest arrangeret af Northern Electronics og Posh Isolation med navne på plakaten som Lust For Youth, Varg, Age Coin, Puce Mary etc. for en sølle halvtredser af de flade.

Earth (US) + Black Spirituals (US) + Don McGreevy & Rogier Smal Duo (US/NL)

Jazzhouse, søndag den 15. februar, entré: 140 kr. eks. gebyr

earth-band-2014-620x350Søndag er en god dag at bruge på at grave lidt i den kulturelle skattekiste. Så hvis du har lyst til at høre, hvad der har lagt grundstenen for, hvad vi i dag kender som drone metal, er Earth lige noget for dig. I samarbejde med The Lake præsenterer Jazzhouse det legendariske band som et del af årets Vinterjazz. I 25 år har karismatiske Dylan Carlson været midtpunkt for det banebrydende band, der mestrer udkogt larm som ingen andre.

KVB (UK)

Drone, lørdag den 21. februar, entré: gratis

1557559_719000994863629_8512385755740639944_nSå kører vi igen. Repetitive melodistykker, monotone trommeslag i hurtigt tempo og udviskede vokaler, der hvæser uigenkendelige ord. Engleske KVB er hele pakken. Det er shoe-gaze helt ind til benet, og duoen har ingen intentioner om at slacke på leveringen. Oplev KVB på Drone til helt ingen penge – så selv en tynd pengepung i slutningen af måneden er ingen undskyldning for ikke at tage afsted.

/Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s