Tvivler

TvivlerEt nyt navn er dukket op i det københavnske musiklandskab. Tvivler. Fire mennesker med fortid og nutid i nogle af Københavns mest prominente DIY bands. I en ny konstellation. Tvivler trækker på inspiration fra d-beat punk og støjrock og synger på dansk. Vi har æren af at præsentere Træfælder og Almanak fra Tvivlers kommende 7” debut Negativ Psykologi #1.

Medlemmerne i Tvivler er promiskuøse og går fra forhold til forhold. De har spillet og spiller i Obstacles, Children of Fall, Town Portal og Lack samt andre tvivlsomme bands på den københavnske rockscene.

Sådan beskriver de fire tvivlere deres historie og samhørighed. Selvom begrebet all-star band ligger lige for, er Tvivler mere fire individer, der spiller musik sammen lige nu end et band i traditionel forstand.

Om Tvivlers første udgivelse Negativ Psykologi #1 skriver de: Udgivelsen bliver den første i en trilogi med et tværgående tema. Det handler om frihed. Det handler om at fortabe sig og give slip. Det handler om at vælge tvivlen som en kilde til åbenhed. Det handler om livet – plat, dumt, middelmådigt og fyldt med længsler som det er. Det handler om at bestemme selv. Det handler om at ville, uden at forvente at andre vil forstå. Det handler om at være eksistentielt invalideret. Det handler om at finde sin egen stemme.

Har du nogensinde haft et forhold til Lack, vil du vide, at Thomas Burø skriver berusende tekster fulde af smerte og lidenskab. Sådan er det også i Tvivler. Derfor ledsages numrene Træfælder og Almanak her af Burø’s tekster.

Træfælder. De fælder træerne og pløjer markerne grundigt. Træfælder, ombringer. Det var mere end du kunne rumme. Alternative slutninger efterlyses. Han er nøgen for dit blik og jeg har en splint i mit øje. Træfælder, ombringer, med løfter af guld. De drikker øl og brænder dæk af med hårde, bange munde. Det her sted er ved at blive tømt for gode folk. Som om vi skulle have noget at sige. Jeg savner dig så meget, at jeg ikke kan være i mig selv. Man ser til i stilhed og tænker sit. Træfælder, ombringer, med løfter af rust. Træfældere og ombringere med hjerter af guld.

Almanak. Hun skylder dem ingenting. Selvgjort, velgjort. Jeg så det godt, du indvilligede selv. En almanak over løse ender. Absolut ingen grund til at se sig tilbage på rækken af fejl og fiasko. Hun løber lidt hurtigere i dag. Selvgjort, velgjort. De vil allesammen have et stykke kød. Vi bruger de samme ord, men de slår ikke længere til. Fremmede i egne tunger. Er mit svigt så anonymt? Et svigt så neutralt. Du kan myrde med de læber. Du kan myrde. Pink vand, lige ind i hjertet. Hvor hører du til? For jeg hører det hele her.

Tvivler spiller den 12. februar til Stof til Eftertanke på 5e, Slagtehusgade 5e i Kødbyen. Læs mere om arrangementet her. Deres debut Negativ Psykologi #1 udgives til maj på 7” vinyl og er indspillet, mixet og mastereret af Jakob Reichert Nielsen.

_________________________________________

Troels W Thomsen

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s