Freelove Fenner

14921952450_283622fa40_k‘A sound like a deserted resort’ lyder beskrivelsen i en lokalavis fra Montreal. En sammenligning der ikke kunne ramme bedre plet. Gennem et par halvstøvet og -fedtede solbriller fremtræder canadiske Freelover Fenner ved kanten af en tom og afskallet pool sammen med et par oppustelige palmer, der hænger lidt med næppet. De rocker stille frem og tilbage til lyden af dem selv, helt uanfægtet af det tomme rum omkring dem. 

 

Eller – sådan forestiller jeg mig det i hvert fald, mens jeg lytter til det. Velspillede grooves må utvivlsomt være Freelove Fenners bedste og mest dragende attribut. Trioen består af Peter Woodford på guitar, bas, keys samt vokal, Caitlin Loney også på guitar, bas og vokal og Michael Wright på trommer. De er alle besatte af udstyr, har bygget deres eget studie samt opererer udfra et mantra om hverken at spille forventet eller tankeløs musik. Udfaldet af deres placering midt på skalaen mellem bevidst og ubevidst er lige i øjet og ikke til at ryste af sig efter første lyt.

Det dansable element er ikke til at fornægte, men det er et lag mere. Noget uvant og melankolsk er på færde, og det lurer hele tiden lige under overfalden og anfægter en konstant opmærksomhed fra lytteren. Indtil nu har Freelove Fenner været dedikeret til det canadiske label Fixture Records, men deres nyeste udgivelse, som rygtet lyder skulle være ude i løbet af 2015, bliver på nyfødte Bayonet Records, dannet af Dustin Payseur fra Beach Fossils og hans kone Katie Garcia tidligere ansat hos Captured Tracks.

Hvis man er til analog gear, kan man ligeledes gå på opdagelse på bandets hjemmeside, hvor der ligger et hav af musikvideoer optaget med alverdens kameraer, alle meget nøje noteret under hver video. Se eksempelvis ‘Sad Emporia’ her:

/Kim Ambrosius

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s