Et trawl gennem youtube

freak3Hvor musikvideoer førhen var samlet på overskuelige sendeflader og transmitteret ud på flow Tv, ligger de nu spredt over enorme distancer som strøet aske fra en kremeret storhedstid. Eller. Med internettets indtog er musikvideoen blevet en demokratisk udtryksform for alle kunstnere, der vil visualisere eller tilføje en ekstra dimension til deres lyd. Vi hælder til den sidste. Her er en lille opsamling af nye videoer, med bands vi holder af.

Metz – Acetate

En hyggelig aktivitet som at bage pandekager bliver i videoen til første bid fra den kommende Metz plade II en anelse noia. Travis Millard står bag videoen. Vi glæder os slemt til pladen!

Team of Experts – One Chord Concorde

Danske Team of Experts har ladet trommeslager Lasse Høgh sætte billeder til en-akkord oden One Chord Concorde. Bandet beskriver deres lyd sådan her: “90’ernes alternative rock er the name of our game, og sustain-knappen på Big Muff pedalen er skruet helt i bund.” Den er god nok.

Celestial Shore – Weekenders

Amerikanske Celestial Shore har af flere omgange fanget vores opmærksomhed. Først på grund af deres letsvævende kalejdoskopiske gak-ud-pop og nu igen efter, at de har taget et sving mod mere melodisk ligefrem indierock. Giv nummeret Weekenders fra pladen Enter Ghosts et lyt.  Patrick Gilfether & Max Kopelowicz står bag videoen.

Young Widows – King Sol

Udtrykket er blevet tæmmet og nuanceret en smule hos noisepunk bandet Young Widows, som det kan ses og høres på nummeret King Sol fra albummet Easy Pain. Den klaustrofobiske stemning er dog i den grad intakt. Christopher Wiezorek har lavet videoen.

Freak Heat Waves – Dig A Hole

Canadiske Freak Heat Waves udgav et ambitiøst album ud i krautrockens eksperimenterende afkroge kort efter nytår. Bandet er hommies med Viet Cong, og de deler samme kølige klang -også på nummeret Dig A Hole. Albummet det er fra, hedder Bonnie’s State of Mind og kan varmt anbefales. Vi interviewede gruppen for et års tiden siden og det kan du læse her.

Troels W Thomsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s