John Schmersal

js_vsEt par kyster væk mod Vest ligger den amerikanske solstat Californien. Udover surfboards, platinblonde babes og strande så langt øjet rækker, er stedet ligeledes et velfungerende drivhus for musik og musikere af alverdens karakter, bland andet sangskriver, guitarist og producer John Schmersal.

 

Med et par årtier på bagen er guitarist og sanger John Schmersal velbevandret i en god håndfuld musikalske konstellationer. Schmersal starter sin karriere et så uprætentiøst sted som Ohio i midt halvfemserne. Her kommer han med i Brainiac (for nørderne også kendt som 3RA1N1AC) anført af Tim Taylor. Bandets eksperimentering med sangskrivning indenfor rockens yderste afgrænsning udløser en generel velvilje blandt fans og kritikere. En brat afslutning skal dog blive bandets skæbne, da Taylor dør i et biluheld i 1997.

Efter Brainiacs pludselig ophør begynder Schmersals diverse arbejdsliv for alvor. Han udgiver en soloudgivelse under navnet John Stuart Mills og er med til at starte trioen Enon i epicentret New York. For de, hvor Schmersals navn indtil videre har været ukendt, begynder genkendelsen så småt at rumstere i baghovedet. Den seneste af Schmersal større bedrifter er en plads i Caribous tourband i 2011.

John Schmersal har været udsat for lidt af hvert. Og han har vist sig at være noget resistent, hvad angår at overleve den brutale branche, han har valgt at være en del af. Og for at gøre brug af en af de ældste og mest nedslidte mundheld, så gør modgang stærkere, og det lader i høj grad til at være tilfældet med Schmersal. I LA er hans produktivitet udmundet i to projekter; Crooks On Tape og Vertical Scratchers.

Hvor Crooks On Tape er sampled pop hele vejen igennem – og en noget bizar affære for nogle – er Vertical Scratchers en mere melodiøs tilgang til den kære slackerrock. De to er forskellige, bevares, men til stadighed et højtråbende bevis på Schmersals kvalitet og stil.

Vertical Scratchers:

Crooks On Tape:

/Kim Ambrosius

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s