SXSW pt. 1

IMG_5781Nogenlunde lige midt i gigant staten Texas ligger Austin. Foruden cykler, en helvedes masse bryggerier og long horns er byen kendt for musik – herunder især festivalen SXSW (South By South West). Det handler om networking, social media og så musik. For os danskere kan det vel sammenlignes med en forvokset Spot festival; som i hvis man gangede dens størrelse med 1000. Tusindvis (no shit) af bands valfarter til sydens musikmekka i håbet om et gennembrud eller ‘bare’ for at lave gennemsnitligt 3 shows om dagen. Lappland har været afsted og set lidt her og der. Her kommer en lille opsummering af, hvad de første par dage bød på.

Tirsdag blev brugt på et gammelt stamsted kaldet Hotel Vegas i byens østside. Her så vi Total Abuse, Spray Paint, Thee Oh Sees og Sheer Mag. Især Sheer Mag gjorde indtryk med deres helt specielle poppet energi, som slår akkurat lige så meget igennem live, som det det gør på indspilningerne. Austin-bandet Spray Paint og The Oh Sees er begge bands, der er set før, men – ganske som forventet – ikke skuffede overhovedet.

IMG_5730Dagens eneste afbræk fra Hotel Vegas blev baren Cheer Up Charlie’s i downtown, hvor bandet Grape St. spillede. Austinbaseret og med fart over feltet blev de den første oplevelse, hvor man egentlig ikke forventede noget, men fik sig en glædelig overraskelse. Der var en hjertelig varme i bandets tilstedeværelse, som smittede af på hele publikummet, der alle stod og stampede med foden og smilede for sig selv.

Onsdag havde et stort, fedt kryds ud for irske Girl Band, som længe har været på ønskelisten over bands, jeg gerne vil se live. Heldigvis skuffede kvarteten mig ikke, og der var god gang i pedalerne og høje råb fra forsanger Dara Kiely. Viet Cong, som spillede med en arm mindre end normalt, da trommeslager Mike Wallace havde brækket sin hånd, var ligeledes på onsdagens program og gjorde det sædvanen tro til topkarakter. Senere så vi Courtney Barnett på Austins store spillested Stubbs. Den australske sangerinde har på det seneste fået sig en del omtale, desværre levede hendes show ikke helt op til hendes catchy rock-sange, og til tider var der lidt for meget ligegyldigt svaj med guitaren, som aldrig fik mulighed for at blive rocket ud til sit fuldeste.

Sidst var det tilbage på Hotel Vegas, hvor legenderne The Spits leverede tørskåret punk til den helt store hang banging-guldmedalje. Publikum var klar på at gå amok, og The Spits greb bolden og gav folket, hvad de ville have: En hamrende velspillet og vanvittig koncert.

/Kim Ambrosius & Sofie Høj

Øverste billede er af Sheer Mag

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s