SXSW pt.2

IMG_5776Føljetonen af SXSW oplevelser/-dagelser fortsætter. Denne gang med en halv-halv fordeling af overvægt i den nordamerikanske verdensdel, hvor Canada og USA kæmper ufortrødent side om side. Anden omgang byder på møder med gamle bekendtskaber i nye konstellationer samt overraskelser, forventninger og selvfølgeligheder.

 

Midt på ugen begyndte festivalsfeberen for alvor at sætte ind, og hvor meget man end gerne ville det, var kroppen af en anden og lidt mere doven holdning, når det handlede om at komme ud af døren. Torsdag blev derfor en lidt sen dag for koncerter, og Metz fik æren af at åbne ballet. Og sikke en åbning. Jeg har set dem før, og burde måske ikke være blevet overrasket over deres formåen på scenen, men ikke desto mindre var dette tilfældet. Et alt andet end spændende spillested med kommercielle højråb på samtlige flader undergik en fuldstændig transformation fra middelmådig ligegyldighed til et eksplosivt kraftfelt. Nogle kan bare, og det kan Metz.

Et spillested senere var The Dodos på programmet (en knap så mindeværdig oplevelse, så den springer jeg let og elegant over), hvorefter canadiske Homeshake og Walter TV blev aftenens afslutning. Begge bands er udspring af den berygtede charmetrold Mac DeMarcos live-band, en ting som skinnede tilpas meget igennem uden at blive fuldstændig overskyggende og altigennemtrængende. Det var canadisk hoftesvaj og skæv pitch, som man kender det bedst og en spot-on afslutning på en aften, hvor man fik lyst til at kramme sin sidemand og være god mod verden.

IMG_5774Weekenden – og festivalens ende – startede ud med Exploding In Sound & Stereogum’s showcase på spillestedet Hole In The Wall. Her var det fra én koncert til den næste herunder Elvis Depressedly, Alex G og Krill. Alex G, en ung, sky knægt fra Philadelphia skød hurtigt til tops efter udgivelsen af albummet DSU. Publikum virkede også til at være overvejende førstegangs-tilskuere, og stemningen emmede af forventning. Mit umiddelbare gæt er, at Alex G ikke laver musik for at stå i badet i scenelysets bagende spot. Det første han gjorde, da han kom på scenen, var at indstille mikrofonstativet så lavt som hans ryg overhovedet tillod det og så trække sin kasket helt ned over ansigtet. Denne positur tillod i sjældne glimt, at man så den 21-åriges hage. Til trods for den noget afskærmende optræden gjorde Alex G sit bedste og udførte en koncert, hvis eneste mangel var en lidt skrøbelig vokal, der sikkert havde taget imod et slag eller to i løbet af festivalen.

Krill var utvivlsomt dagens højdepunkt. Bekendt med – og svært glad for – deres nyeste udgivelse ‘A Distant Fist Unclenching’ glædede jeg mig da til showet, bevares, men levering var fuldstændig eminent og tilstedeværende på et niveau, jeg ikke har set længe. Ude af kontrol indenfor rammerne af total orden følte jeg mig ikke engang halvvejs mæt, da showet endte og måtte straks bladre i mit lille opslagskatalog for at spotte, hvor de spillede igen. Desværre blev det ikke til flere koncerter i denne omgang, men det er med garanti ikke sidste gang, jeg skal opleve Boston-trioen live.

IMG_5852Sidste stop på dette års festival blev Vancouver-magasinet Beatroute’s showcase på spillestedet Maggie Mae’s, hvor bl.a. Yukon Blonde, Humans og Needs spillede. Hardcore-kvartetten Needs, som jeg ikke tidligere kendte til, var aftenens joker – og en fandens til god en af slagsen. Med frontmand Sean Orr ved roret synes grænser for ‘passende opførsel’ at være en by i Rusland, hvilket var yderste befriende og velkommen. Han fór rundt på scenen og gulvet som en utæmmet cirkushest i manegen, skraldespande blev endevendt og brugt som hovedbeklædning, strip og mere eller mindre (u)frivillig inddragelse af publikum var blot nogle af elementerne i denne fuldstændig ude af kontrol-optræden.

/Kim Ambrosius & Sofie Høj

Øverste billede er Krill.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s