Bright Kids – We Were Bright Kids

Nyt billede (1)Titlen på albummet endte med at blive en profeti. We Were Bright Kids. Et ellers sprællevende solstiksalbum indspillet i sommeren 2013 af fire odenseanere, der kaldte sig Bright Kids. Kort efter blev både band og plade kogt hen, syltet og puttet på glas. Indtil nu. We Were Bright Kids er blevet tilgængelig digitalt og kan nu streames her på Lappland.

Når solen endelig varmer igennem og dagene er længst og græsset grønnest, menneskene smukkest og al ting mest bekymringsløst, er det ikke ualmindeligt at blive ramt af melankoli. Sommermelankoli. Fornemmelsen af at holde noget så fantastisk smukt og skrøbeligt og vide, at når du åbner hånden igen, er det væk.

We Were Bright Kids – første og eneste album fra Bright Kids emmer af den følelse. Et album skrevet på sommer og ungdom af fire venner midt i begge dele. Det er mærkeligt og skævt, melodisk og fængende og fuld af underspillede hits.

brightInden Bright Kids gik i studiet for at indspille  We Were Bright Kids var det med en EP i rygsækken og en række koncerter bag sig. Med Jonas Munk (El Paraiso Records/Causa Sui) ved knapperne skulle en hel plade naturligt følge efter. Indspilningen løb over nogle dage i sommeren 2013 et sted i Odense. “Summer of Weltschmerz” som Emil Kjær Voss fra Bright Kids kalder perioden.

I alt ti sange kom med på albummet We Were Brigt Kids. Et skævt håndholdt, småpunket popalbum, der nok leder tankerne hen mod start 90’ernes amerikanske outsider rock, men som også besidder den føromtalte nordbomelankoli.

At albummet endte på hylden med andre syltede sommervarer, synes både underligt og skammeligt. Emil fortæller, at de ikke have råd til at udgive albummet selv og at ingen pladeselskaber bød sig til. Tingene træk ud, og de begyndte, i takt med at andre projekter voksede frem, at miste troen på pladen og bandet gik stille i opløsning.

Nu snart tre år efter ”summer of weltschmerz” er vi stolte over at kunne præsentere hele albummet ”We Were Bright Kids” her på Lappland.

Stream, del og nyd.

Bright Kids var Frederik Denning – guitar og vokal, Emil Kjær Voss – bas og en smule vokal, Jonas Kim Jakobsen – guitar og Kristoffer Raasted – trommer.

________________

Rettelse 5-4-2015: Ikke alle medlemmer af Bright Kids er fra Odense. Faktisk er det kun Emil. Beklager fejlen.

_______________________________

Troels W. Thomsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s