Koncerter i april

f5663772edbf253c4eff11bcd0aea6189a7ce279Der er ikke nogen fede koncerter den næste måned overhovedet – aprilsnar!
Du kan for eksempel flyde på ryggen i en svømmehal på Hillerødgade til noget der lyder som andendimensionske soundtrackstumper. Eller opleve alt-hardcore ikonet Justin Pearson i front for sit band og i en spillefilm. Du kan overvære fødslen af et pladeselskab, høre lokal musik med de lokale i Malmö og alt muligt der imellem. God fornøjelse!

________________________________________________

Salon:Pissior – Snaredrum + Big Mess + Total Heels

Christianias Børneteater, lørdag den 4. april

snaredrumDen travle koncertklub Salon:Pissior er et godt parti, når det kommer til pulstagning på up-and-comming Københavnsk musik. I tilfældet den 4. april kan man rigtig nok stifte bekendtskab med det relativt nye poppunk band Big Mess. Gruppen har et beskedent bånd bag sig, en forkærlighed for superomkvæd og en live-performance som galt det livet. Det er Blink182 spillet af Black Flag. Men øverst på plakaten står der Snaredrum. En ikke helt ny kvartet fra Aarhus, der gør sig i noget så udansk som alternativ guitarrock med referencer til amerikansk 90’er indie og collegerock. Smågeniale sange, jovial optræden. Ej at forglemme er Københavns mest energiske live-band Total Heels, der heller ikke er vårlam, men stadig på vej frem med deres energiske garagerock-anfald. 3 gange guitar-angreb på Christiania.

________________________________________________

Kollektivet Mixtape Release Party: Useless Eaters (US) + Sista Bossen (SE) + Drawing Maps (SE) + Good Morning Spider (SE) m.fl.

Grand Öl&Mat (Malmö), fredag den 10. april, gratis entré før 21.30

uselessForleden lørdag havde vi besøg i Køkkenet ved Lapplands kontor af svenske Sista Bossen. Bandet er en kvartet, der spiller hyperaktivt og umiddelbart fængende indiepunk på syngende svensk. Gik du glip af den koncertoplevelse, for det var en oplevelse, så spiller Sista Bossen igen den 10. april i Malmö til releasefest på Kollektivet Records nye Mixtape sammen med en række andre af selskabets lokale artister. Amerikanske Useless Eaters er på en længere tour i Europa og gæster også Grand Öl&Mat denne aften og slutter festen af med benhård garagerock fra San Francisco. Læs mere her: https://www.facebook.com/events/425780584256360/

________________________________________________

Dune Rats (AUS) + Molly + Eerie Glue

KB18, mandag den 13. april, entré 40 kr.

dunePå en ganske almindelig sikkert smågrå mandag kan et skud australsk sommervarme kun anbefales. Dune Rats kommer fra Brisbane hvor livet, hvis man skal tro gruppens musik, er en dans på lune bølger, bonghoveder og damer. De kalder selv deres musik for stonerpop. “Pop” som i garagepop med uuuuh, uuuuh-omkvæd og sand mellem tæerne, og “stoner” må referere til tekstuniverset og fyrene selv, for deres musik taber aldrig tempo og forbliver en kulørt badebold i hovedet en varm sommerdag. Molly fra København sætter vi gerne en skilling på i 2015. De gør sig ud i samme poppede afart af hardcorepunk som Hüsker Dü om end med endnu mere tryk på pop. 90’er rivival på bedste vis. Første band på scenen er Eerie Glue. Et mærkværdigt (i ordets bedste forstand) lo-fi orkester, der holder sig midt mellem et kaos af støj og overbevisende melodier med referencer til Brian Jonestown Massacre og Pixies.

________________________________________________

Retox (US)

Jazzhouse, torsdag den 16. april, entré: 90 kr.
1000fryd, Ålborg, fredag den 17. april, entré: 60 kr.

rt3711copyUd over at drive pladeselskabet Three One G har Justin Pearson en fortid som bassist i The Locust, Some Girls, Head Wound City og adskillige andre San Diego bands af mere eller mindre støjende karakter. Sidstnævnte var en slags midlertidig supergruppe, som Pearson og trommeslager Gabe Serbian ikke fik nok af i løbet af dens korte levetid. De besluttede at genfinde energien omkring Head Wound City, blot med Pearson som forsanger. Det udviklede sig til noget andet og blev med to supplerende bandmedlemmer til Retox. Grim rockmusik med HC-aner og uudtømmelige energidepoter. CPH PIX viser i samme omgang filmen Misunderstood med Justin Pearson i en af hovedrollerne. I Ålborg bliver Retox bakket op af Tvivler og i København af Piss Vortex – begge fra København og begge et besøg værd i sig selv!

________________________________________________

100 Records, An Introduction: Several Things, Tears, Grand Prix, Tile Breaker, TBA

Trøjborg Beboerhus, den 17. april, entré: 40 kr

100Hvor marts fejrede fem års fortrinlighed ved Raum Eins’ fødselsdag, bliver april måneden hvor vi velkommer endnu et nyt musikalsk, aarhusbaseret initiativ. 100 Records er det stadigt hemmeligheds-fulde navn bag konceptet, der holdes af Matias Gulvad (Vulgar De-formity) og Mikkel Holm (Yung, Shordwood Records). Selvom det endnu er offentligt uvist hvad pladeselskabet mere specifikt inde-bærer, tyder alt på at det bliver en garanteret god aften når op-bakningen og det musikalske spor dannes af de nobleste lokale styrker.

________________________________________________

Grouper (US) + Cam Deas (UK)

Jazzhouse, den 21. april, entré: 130 kr

grouperHvis man allerede mens man læser dette har bare de mindste ønsker om at opleve Liz Harris og hendes ensomme ambientromantik i levende billeder, bør du få fingeren ud. I skrivende stund er der kun få billetter at skaffe sig, og med hendes sidste års udgivne indiskutable gennembrud, Ruins, i ryggen, bør billetjagten kun intensiveres herfra. Selvom hun længe har været et prominent punkt i sin lejr, har hun populært set først manifesteret sig for alvor med førnævnte udgivelse. Også jeg selv måtte overgive mig til den forførelsesværdi albummet rummer og som først nu, nøgent akkompagneret af det tydelige piano rigtigt har ladet sig bekende. Alle mulige anbefalinger herfra!

________________________________________________

Those Foreign Kids (NL)

KB18, torsdag den 23. april, entré: 50 kr.
1000fryd, Ålborg, fredag den 24. april, entré: 50 kr.

17623_poprondenijmegen_20121118203115_Photocredits_TomRoelofs_8401“They’re like an ice-shelf surfing rabid polar bear coming straight at you”. Isbjørnen er Those Foreign Kids, en heftig hollandsk power duo der ikke hviler på laurbærrene. Voluminøs garage rock med betragtelige mængder støj er hvad de bringer til bordet. Nok står de bare to mand stærk, Marijn og Teun fra Haarlem, men lydbilledet er fyldt til randen. På KB18 spiller desuden københavnske Spines, der bare har spillet et fåtal lovpriste koncerter. Janglede guitar, højt tempo og smittende melodier. Dette skulle være første koncert oven på en brækket trommeslagerhånd. På 1000fryd bliver det med franske Vialka.

________________________________________________

Fluorescent Heights (SE) + Grøn/Cathahay + Shatter Hands 

Hillerødgade Svømmehal, lørdag den 25. april, entré: 50 kr.

fluLiggende på ryggen i det dybe bassin eller siddende på kanten i mørket. Du bestemmer. For lørdag den 25. april klokken 20-23 bliver svømmehallen på Hillerødgade omdannet til en dunkel hule med tre eksperimenterende elektroniske kunstnere i centrum. Det sker, som en del af 48 Timer Festival på Nørrebro – en kulturfest, hvor kvarteret fejrer sig selv. Svenske Fluorescent Heights er i denne sammenhæng værd at fremhæve. Med gamle walkmen afspiller Fluorescent Heights melodistumper i forskellige tempoer med hengemte keyboardflader som bagtæppe, der tilsammen bliver til et fjernt gyngende soundtrack til at ligge på havets bund. Læs mere her: https://www.facebook.com/events/1545713205694245/

________________________________________________

Lower + Thulebasen + To/To

Mayhem, lørdag den 25. april, entré 40 kr.

lower“Undervejs til et ukendt sted” står der på eventet til denne aften på Mayhem. Præcist sådan en følelse planter de evigt eksperimenterende rockguder Thulebasen, når de med Nis Bysteds syngende guitar i front afsøger ukendt terræn. Lower’s udvikling som band kom til udtryk på sidste års Seek Warmer Climes, hvor tynget nedturs punkrock var afløst af et mere velkommende og bredt udtryk. Nu et år senere tyder noget på stadig bevægelse, men hvorhen vides ikke. To/To er for undertegnende stadig ukendte live, men det gode rygte har løbet dem i forvejen. Tre gode grunde til at besøge Bolsjefabrikkens Mayhem lørdag den 25. april og blive klogere på hvor disse toneangivende københavnske bands er på vej hen.

________________________________________________

Oren Ambarchi (AUS)

Atlas, Aarhus, den 28. april, entré: 130 kr. (m. TBA)
Jazzhouse, den 29. april, entré: 110 kr. (m. Senyawa)

orenMed Göttsching-bookingen i sidste måned, har Jazzhouse ligeledes i april gjort det muligt at invitere endnu en anfører for sit felt indenfor, nemlig Oren Ambarchi. I denne omgang er den folkelige fordel – takket være altid opmærksomme Flux Festival – at også aarhusianerne får én på opleveren på egen hjemmebane. Begge kulisser bliver i slutningen af måneden be-riget med en ganske unik og genredefinerende musikant, når Ambarchi lader sine minimalistiske noise-kompositioner og –improvisationer flyde ud. Hvis aftenen bare bliver en brøkdel så legendarisk som manden selv, er der kun godt tilovers.

 

Billedet øverst er af Those Foreign Kids.

/Lappland/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s