Koncerter i maj

maxresdefaultSædvanen tro betyder 1. maj røde flag og en undskyldning for tidlige sjusser. På Lappland betyder det selvsagt også koncertguide. Maj bliver en kraftfuld starut, der vægter mellem både en mørk techno-klub, en fødselsdag, en sagnomspunden legende, en releasesfest, og alt hvad der ellers kan proppes ned i mellemrummene. Du kan ligeså vænne dig til tanken allerede nu: Maj bliver en travl en af slagsen. 

Infinite Waves: 2 år med uendelige bølger m. Cathaya + EEAOO + EQIUS

Øen, lørdag den 2. maj, gratis

11146254_1040599239286776_6775261844823794741_nFødselsdage er og bliver en glædelig anledning, og et af Københavns bedste båndselskaber fylder intet mindre end to år denne lørdag. Normalt betyder det gaver fra gæsterne, men her har Infinite Waves vent vrangen på traditionen og pryder selv gavebordet. Intet mindre end 5 nye bånd samt en compilation har release denne aften. Compilationen er et udpluk af tidligere, aktuelle og fremtidige artister, som er udgivet på IW. Nå ja – og så bare gode venner. Bjarke bag IW siger selv om projektet: ’Det er altid et hjørne, man runder, når man fylder år, og det har givet anledning til at kigge lidt tilbage og lidt frem. Det samler compilationen ret godt op på. Og dertil er det en god introduktion til folk, som ikke kender Infinite Waves’.

____________________________________________________________________

Klub Ana #1: Patricia (US) + Lyra (DK) + Union Group (DK)

Mayhem, lørdag den 2. maj, entré: 50 kr.

10731171_1408533106133551_370951150738112468_nDagen efter du har viftet med den røde fane, kan du trampe lidt med fødderne. Klub Ana er den nye dreng på gaden og viser overarme af betydelig størrelse med bookningen af amerikanske Patricia fra Brooklyn. Patricias lyd er karakteriseret ved modulære acid/house-vibes blandet med et mere eksperimenterede lydbillede, der gør musikken til sin helt egen. Derudover kommer bl.a. danske Lyra (Blodrøde Floder); en ny duo fra København med et arsenal af analoge poly-synths. Det bliver weekendens start og slutning samt en fest, der med garanti ikke lukker ned, før solen melder sin ankomst.

____________________________________________________________________

Dignan Porch (UK) + Häxxan (IL) + Fright Eye (DK)

Drone Bar, fredag den 8. maj, gratis (indtil midnat)

11083631_10153214406058139_7583050359187386338_nEngelske Dignan Porch har lige smidt deres nyeste udgivelse, Créme, der om noget er en indikation på, hvor godt kvartetten formår at skrue veldrejede melodier sammen. Vi har tidligere beskrevet det som skramlet, nostalgisk home-fi, en fremstilling der i den grad stadig holder stik. Sammen med englænderne får Drone denne aften besøg fra Israel i kraft af Häxxan. Et kraftfuldt spark i mellemgulvet er, hvad trioen bringer til bordet. Det går stærkt, skal være højt og kradse alle de helt rigtige steder. Sidst men ikke mindst fuldender Aarhus-kendinge Fright Eye aftenen – et sidste element i ligningen der uden tvivl er lig med en fuldstændig eminent aften.

______________________________________________________________

Morgan Delt (US)

Loppen, torsdag d. 21. maj, entré 100 kr. (i forsalg)

morganVi har ført været omkring psychpop mesteren Morgan Delt her på Lappland. Genren tro er der lag af effekter og stilkorrekte produktioner at finde på Delt’s plader, men det er den formidable sangskrivning, der skinner igennem som den endegyldige succes-ingrediens. På den måde bevæger Morgan Delt sig både lyd- og indholdsmæssigt i omtrent samme terræn som White Fence, Tame Impala samt ældre navne som The Zombies og Electric Prunes. Glæd dig til bevidsthedsudvidende kærlighedstrip på Loppen.

_____________________________________________________________________

Fright Eye + Spines + Bad Stroke

Osramhuset, fredag den 22. maj, entré: 40 kr.

11113397_561031357332703_3697132500350554723_nOttende og sidste gang inden sommeren lukker KoncertKlubben op for dørene til Osramhuset. Denne gang med besøg fra Aarhus på 2/3 af holdopstillingen med københavnske Spines som sidstemand. Med efterhånden en spandfuld koncerter i hånden har alle tre bands rutinen i orden, og motivationen slår ikke fejl: det skal ud over scenekanten og helst ikke under 120 dB. Billige øl og højtråbende bands – herfra forstås det som opskriften på den helt rigtige fredag aften.

________________________________________________________________

Bop English (US)

KB18, lørdag den 23. maj, entré: 50 kr.

69-atxl1At være succesfuld med et band og så gå solo er lidt et 50/50 sats. Heldigvis for James Pettrali, forsangeren i White Denim, er det faldet ud i den rigtige ende af vægtskålen med soloprojektet Bop English. White Denim-referencerne titter frem mellem melodistykkerne, men er ikke overvældende eller dominerende. Bop English leger med poppen på en helt ny måde, hvor idéen om ’hvor intet vover intet vinder’ synes at være gennemsyrende. Lad os kalde det en buffet, og Pettrali er ikke bange for at tage lidt af hvert. Forvent svajende hofter og måske et salsa trin eller to.

________________________________________________________________

Releaseparty: Town Portal + Delta Sleep (UK) & Ticktock

Stengade, lørdag den 23. maj, entré 30 kr.

town-portalSom en Galathea ekspedition ud i rockmusikken har københavnske Town Portal udforsket instrumentalmusikkens muligheder med stort held. De tre drenge er uhyggelige teknikere på deres instrumenter, men vigtigere endnu skriver de komplekse sange så smidige og umiddelbart fængende, at ingen lyttere efterlades. Efter to års ventetid er Town Portal nu klar med deres nye album The Occident (Subsuburban/Small Pond). Det fejrer de på Stengade med fest og koncert. Ud over Town Portal på scenen spiller label-kollegaerne Delta Sleep (Small Pond) og danske Ticktock også.

_________________________________________________________________

KEN Mode (CAN) + Tvivler

KB18, onsdag d. 27. maj, entré ?

KENMODEKill Everyone Now Mode eller blot KEN Mode har siden 1999 skrevet og spillet tonsertung noiserock med emotionelle og tempomæssige tendenser fra posthardcore. Det har de gjort så godt, at de vandt den prestigefyldte Juno Music Award tilbage i 2012. Pitchfork kvitterede med 8.2 på deres famøse 10 skala for gruppens seneste album Entrench fra 2013. Så der er alt i alt kvalitetsstempler nok. KEN Mode gæster KB18 den 27. maj, og her får de god hjælp af danske Tvivler med medlemmer fra bands som Lack, Town Portal og Children Of Fall.

_________________________________________________________________

Snaredrum + Violent Video (US)

Stengade, torsdag d. 28. maj, entré 50/60 kr.
Byens Rum, Aalborg, lørdag d. 30. maj entré ?
Radar, Aarhus, med Ducktails, Glow Kit m.fl., søndag d. 31. maj, entré 100 kr.

0002812703_10Guitarklinger krydses på tværs af Atlanten, når indierock-skibene Snaredrum og amerikanske Violent Video lægger til ved Stengade. Snaredrum er fire venner med base i Aarhus. De har haft en slem forkærlighed for katte, men nu er de ovre det. Med cardigans og hornbriller spiller de dybt charmerende og vedkommende guitar-indie af bedste skuffe skåret efter en melodisk skabelon. Med sig på en tour rundt i Europa, og altså også på Stengade, har de Violent Video fra NYC. Selvom de også sværger til guitar-indie, er de mere til læderjakker end cardigans og er ikke bange for postpunk.

_________________________________________________________________

Liturgy (US)

Jazzhouse, fredag d. 29. maj, entré: 110 kr.

28_022615_P4K_Liturgy_EbruYildiz_322Liturgy er et omdiskuteret band. “Er det ægte black metal?”, “har du nogensinde hørt noget så vildt?”, “hvor blev deres trommeslager af?”, “har de bare tænkt sig at spille videre uden trommeslager?” Trommeslageren er imidlertid tilbage efter sit sidespring med projektet Guardian Alien, der resulterede i en amputeret omend trandenscerende Liturgy koncert på Roskilde i 2012 (bassisten manglede også). Nu vender de tilbage – fuldtallige og i bedre rammer. En opfølger til det monumentale album Aestheticha fra 2011 er desuden ude. Det bærer titlen The Art Work og fremstår både som et genkendeligt og opdateret bud på Liturgy-lyden anno 2015.

_________________________________________________________________

/Lappland

PS: Vigtigt er det også at notere sig, at både Pop Revo (14.-16. maj) og FLUX: En god tid vol. 1 (31. maj) foregår i Aarhus denne måned. Disse festivaler smider vi mere info om i en nær fremtid. 

Billedet øverst er af Häxxan

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s