Flux: En god tid, vol 1

fluxHer i det udefinerede internetrum hos Lappland, er der bred konsensus om at Flux er et alle tiders initiativ. Heldigvis er hovederne bag både generøse og måske en smule rastløse, hvilket flere gange om året kommer os koncertgængere til gode. Vanen tro, kulminerer det hele i slutningen af august til den årlige Flux Festival – initiativets hovedarrangement. I år får Flux – i samarbejde med Radar – lov til at indramme sommeren, når de med mini-festivalen, En god tid, vol. 1, fejrer solens genkomst på majs sidste dag. Bliv klogere på hvorfor du ikke vil misse dette:

Selvom billig lambrusco og behageligt selskab selvsagt er grund nok til at opholde sig på Godsbanen i Aarhus denne sommerdag, bliver tiltrækningskraften kun yderligere uundgåelig når man ser hvad der musikalsk skal akkompagnere røde dråber og en forhåbentlig solskinsoverdosering:

snare

Blandt de mere genkaldelige af slagsen – i hvert fald for os Århus-lokale – spiller to af de mest glædesudgivende navne fra de hjemlige egne: Snaredrum (billede) og Glow Kit. En nærmest veteranisk position har begge bands tilkæmpet sig på trods af deres ellers beskedent antalsfattige diskografi. Muligvis en åbenlyst sikker booking, men ikke på bekostning af berettigelse og meteorologisk pasform.

Ligeså fordringsløst og diskret som det forannævnte par musikalsk indpasser sig sommerens disede lemfældigheder, har Real Estate-guitaristen, Matt Mondaline også sin klare begavelse derpå. Som sit personlige eksperimentarium, forsøger han under navnet Ducktails at finde formularen for popper-fektion. Der laboreres med lo-fi-luftighed over i romantisk guitarsummen, og virkningen er sjældent enden upasseret. Et scoop af drabelige dimensioner.

ferrrrHvis ikke Ducktails tager prisen for arrangementets scoop, må den – ligeså velfortjent – gå til en anden amerikansk herre. En herre kendt for, at man aldrig nøjagtigt finder ud af hvad han kendes på. En auto-nomisk freelancer af længder; James Ferraro (bill.). I et fodrapt tempo skydes der skødesløst nye ideer ud, uden nogen fornemmelse for om offentligheden for længst har set sig tilbagelagt. I fragmentarisk forelskelse komponeres umiddelbart usammenhængende elementer i en yndig storm af elektronisk uklarhed.

Med Hong Kong Labyboys – et afstikkende sideprojekt fra Gooms-medlemmerne, Aske og Suni – som sidste navn, har Flux og Radar forsvarligt frataget sig al ansvar for, at denne sidste dag i maj rammer forbi. Dertil er der kun at håbe, at de vejransvarlige tager sig sammen, og giver os det vejr denne forventeligt mytiske dag fortjener.

d. 31. maj; 14:00-23:00; Godsbanen, Aarhus; 100,- 

Buster Ask

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s