Metro Riders

metroMåske har du set filmen The Road. En far og hans søn vandrer gennem et mennesketomt postapokalyptisk landskab. Gennem forladte storbyer hvor motorvejsbroer og anden infrastruktur står som skulpturelle monumenter. Verden ligner med et hurtigt blik sig selv, men alt er forandret. Omsæt det til kornet elektronisk instrumentalmusik og du har Metro Riders. Lyt til dette nye projekt fra Stockholms Henrik Stelzer her.

‘Stockholm 2024’ og ‘Tension On The Train’ er titlerne på de to første numre fra Metro Riders, der nu ligger på Soundcloud. Henrik Stelzer, musikeren bag, har på flere udgivelser under aliasset Fluorescent Heights arbejdet med lo-fi ambient musik, hvor skraldede keyboardflader og lydbidder på kassettebånd sammen med knitrende støj bliver til retro-futuristisk drømmemusik.

På Metro Riders tager han også afsæt i en form for proto-teknologisk lydæstetik. Der er svævende synthesizerflader og rytmeboksrytmer svøbt i ekko. Calypsotrommer popper op og 80’er new wave pop kan også spores mens Metro Riders andre steder tegner kølige cinematiske lydlandskaber forladt af mennesker. Rytmerne fortsætter i et spiralformet spor uden helt at køre i ring og brydes når synthfladerne skifter farve. Det er hypnotisk og skummelt på en fortids sci-fi måde – eller bare ligeud super godt.

Lyt til de to numre herunder.

______________________
Troels W Thomsen

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s