Girlpool

Girlpool

Hvis punk er at blæse folk et stykke og gribe instrumenter og spille af hjertets lyst, fordi det er umuligt at lade være, så er Girlpool et vaskeægte punkband og et af de sejeste. Cleo Tucker og Harmony Tividad hedder de to teenagere, der spiller henholdsvis bas og guitar, synger om voksenlivet truende skyer og barndommens dis, og kalder sig Girlpool. Lyt med her.

Det sker heldigvis hele tiden. Et eller andet sted. At nogen tager, hvad de har ved hænderne og bryder ud i spontan kreativitet. Skaber et eller andet. Ikke noget der kommer til at bestå for evigt, men som i nuet besidder en ordentlig ærlighed. Et zine, en festival, et øvelokalefællesskab eller et band. Som eksempelvis Girlpool.

Når Cleo Tucker og Harmony Tividad  bryder ud i tostemmig sang, mens en simpel basgang og en guitarmelodi fører sangen af sted, er ærligheden ikke til debat. De to Girlpool piger dyrker det naive og det umiddelbare i deres miniband. Også i teksterne. De kredser om alt, der har at gøre med at være 18-19 år – men på en okay almengyldig måde.

Som når de beskriver, hvor ekstremt akavet det kan være at stå alene til en koncert, hvor alle andre synes at have århundredes aften og råhygger i pauserne. Eller følelsen af at gå gennem barndomskvarteret en tidlig morgen, og længes efter dengang hele universet drejede sig om netop disse gader.

Girlpool er flyttet fra Philadelphia til LA, og de har også fået en kontrakt med selskabet Wichita Records. Den 2. juni udgiver de deres debut LP med titlen Before The World Was Big. Om deres selvgjorte punkede pop kan holde til et helt album bliver spændende at høre, men singlerne derfra er uden tvivl benhårde.

Tjek videoen til nummeret Before The World Was Big og lyt til sangen Alone At the Show.

____________________
Troels W Thomsen

 

Reklamer

One thought on “Girlpool

  1. Pingback: Dogs On Acid | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s