Lil Noid; Paranoid Funk

noidSom smægtende hip hop-zelot, er det svært at holde armene under hovedet i rus for hvad 2015 hidtil har forestillet os. En masse talentfulde, stadigt tiltagende og netop pudrede hoveder tilbagelader glimt af monumentale mindesmærker udover hele året, men også fortidens dydseksempler får endnu et liv blandt disse nytilkomne:


Er du hverken hovent fuldbefaren indenfor Memphis-rap eller manisk samler af sjældne bootleg-kassettebånd, er der god mulighed for, at Paranoid Funk endnu ikke har blødt sig selv ud af dine højttalere. At der nu er fundet råd herfor er til vor allesammens store svineheld, og dertil kan vi takke hovederne hos L.A. Club Ressource, foranlediget af eklektiske Delroy Edwards.

Tilbage i midten af halvfemserne før Memphis-rappen fuldbyrdet havde slået sig fast som relevant, blev bemærkelsesværdigt unge Matthew Sliter under aliasset Lil Noid, opdaget af Three 6 Mafia-patriark, Juciy J, der heldigvis kunne lure kompetens undervejs. Først skulle det blive til et par lettere anonyme gæstetillæg hos selv samme opdager, men da Paranoid Funk ramte rykkede tingene sig og i dag står det som en af grundpillerne hos sydstatsrappen.

Hårdhændet pumpet op med til støvede piano-samples og livløst hylende horn, står Paranoid Funk som et testamenteligt vidnesbyrd på Noids uldne opvækst i det nordlige Memphis. Stilen er kompromisløs og med Noids monotont gyngende stemmeføring fusende udover Blackouts ni skizobeats, bliver denne tidsrejse et mindesmærke vi ikke var klar over, var savnet.


Allerede nu er albummet tilgængeligt på både vinyl og download.

Buster Ask

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s