Dogs On Acid

dogsGamle hunde på nye stoffer. Philadelphia-gruppen Dogs On Acid er en ny historie, men fyrene bag har været spidsen af hjembyens punkrock-spyd i årevis. I asken af deres tidligere bands Algernon Cadwallader og Snowing opstod Dogs On Acid sidste år. Stilen er klassisk amerikansk indie og emotionel punkrock. Er du bare lidt en hund efter Superchunk, Sunny Day Real Estate, Hüsker Dü eller tidlig Green Day, er det her lige dig. Stream hele albummet her via Bandcamp.

Philadelphia. Eller ‘The City of Brotherly Love’ som den også kaldes. Mest kendt for sine associationer til en smørbar ost i mange varianter og for at have en flot pop-art skulptur af ordet ‘LOVE’. En amerikansk storby ‘under dog’ set udefra.

Men Philadelphia er også USA’s femte største by. En studieby og et kulturelt centrum med en rig og fertil musikscene, der både før og nu har kastet gode ting af sig. Især fra gør-det-selv og punkrock enden af spektret har vi på Lappland været begejstret for Girlpool, Alex G, Snoozer og Sheer Mag på det sidste. Seneste opdagelse er Dogs On Acid.

Med lidt flere grå hår i nakken og børn på bagsæddet har de fire ‘Philly’ musikere med fortid i henholdsvis punkbandet Snowing og emo/mathrock gruppen Algernon Cadwallader fundet sammen i en ny konstellation ved navn Dogs On Acid. De fire er altså fra generationen en tand ældre end Alex G og co., med en god portion respekt i bagagen,  optjent gennem tro tjeneste som selvgjorte musikere.

I Dogs On Acid er den kringlede mathrock lagt på hylden og den udadreagerende del af punken sløjfet til fordel for ligefrem  guitar-indie af den klassiske slags. Det emotionelle er stadig centralt i lydbilledet, der har en eftertænksom klang over sig. Andre steder ser man fire fyre i 30’erne finde deres ungdommelige pop-punk snotfjæs frem, og hugge hurtige akkorder afsted.

Sangskrivningen er solid og har en form for ‘working class’ ting over sig. Den er ikke prangende eller pralende, men den er til at stole på. Vokalen er spot on klassisk emorock og melodierne variere i humør, men skuffer aldrig.

Dogs On Acid’s debut af samme navn udkom fornyligt på Jade Tree Records. Bandet har desuden lagt den op til gratis stream via bandcamp. Prisværdigt, synes jeg. Giv den et ordentlig lyt.

________________

Troels W Thomsen

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s