Vertical Slump

unnamedTag en klaustrofobisk kælder på omkring 25-30 kvadratmeter, spejl på alle af rummets fire vægge og elendig lyd, så har du Power Lunches: DIY-spillested i Dalston, London. I disse omgivelser så jeg Vertical Slump for første gang. Og trods de lettere angstprovokerende og lydmæssigt udfordrende omstændigheder tog det ikke mange minutter, før jeg var på krogen og bidt af musikken, der flød gennem højtalerne.

 

Det var ikke nødvendigvis et behageligt første møde. Det gjorde i hvert fald ondt i ørene et par dage efter. Stadig var min interesse vakt. Indkogt og i-dit-ansigt punk der intensitiveres for hver akkord, der skiftes. Det er spot-on den der britiske lyd, der ikke agter at slippe sit jerngreb om post-punken i England.

Bag Vertical Slump er Simon Marsham (guitar, vokal), Andrew Milk (trommer, vokal), Ed Shallard (bas, vokal) og Peter Simpson (synth), en kombination af andre bands som bl.a. Shopping, Circuit Breaker og Omi Palone (og nu du alligevel er i gang med at opdage ny musik, er disse absolut også et tjek værd).

En debut-7″ er på vej ved navn Ruined Value. Den blev optaget i februar og beviser på blot fire korte tracks, hvoraf kun en enkelt sniger sig på over de 3 minutter, hvorfor Vertical Slump er værd at holde øje med. Om Ruined Value bliver der skrevet:

It is four tracks of galloping, compelling post-punk wherein vocals are gulped with ardent intensity; guitars jag and agitate across the mix, veering from the sweetly melodious to the darkly dissonant, while basslines rumble and lope hand-in-glove with sparse and sympathetic percussion. Keys change, amps squawk, and tense locked-in cadences give way to silvery, sweet-spot choruses’.

Ruined Value er ude via Icecapedes 02/10. Se videoen til numret ‘Chanteuse’ her:

/Kim Ambrosius

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s